Rättsregler : en introduktion till juridiken

(Häftad)

Rättsregler : en introduktion till juridiken (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

-63%

99 kr
Ord. pris 274 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Denna bok ger en introduktion till juridiken genom rättsreglerna. Här förklaras vad domaren gör när han dömer genom att den juridiska metoden för problemlösning presenteras med praktiska utgångspunkter. Vidare sker en översiktlig genomgång av rättssystemets uppbyggnad och indelning. Särdragen i olika typer av rättsregler framhålls. Skillnaden mellan generalklausuler och ramlagar diskuteras. Vidare betonas rättens roll i ett användarperspektiv, dvs. för alla som är beroende av rättsregler i sitt arbete utanför domstolarna, t.ex. hälso- och miljövårdstjänstemän, personaladministratörer, rektorer, revisorer och socialtjänstemän.

I denna sjätte upplaga har avsnittet om såväl IT-rätt som kapitlet om Internationell rätt byggts ut. Nytt är också att rättsreglerna sätts in i sitt ekonomiska och sociala sammanhang. Sedan tidigare behandlas hörnpelarna i den demokratiska rättsstaten, maktdelningen och de grundläggande principerna för rättskipning, förvaltning och kontroll, liksom lagtolkningsmetoder med stöd av olika rättskällor samt hur man hittar i dessa, inte minst med stöd av olika rättsinformationssystem.

Boken riktar sig både till dem som påbörjar studier i juridik och till dem som i största allmänhet vill informera sig i ämnet. Genom att sätta in och förklara rättsreglerna i ett sammanhang är boken särskilt väl anpassad till olika typer av introduktionskurser i juridik.

Sjätte upplagan

Förlag: Studentlitteratur AB  Kategori: Juridik 
Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789144057361  Antal sidor: 200 
Språk: Svenska     
Titel: Rättsregler : en introduktion till juridiken  Författare: Håkan Hydén, Therese Hydén  
Releasedatum: 2011-10-18  Serie:  
Upplaga:
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Rättsregler : en introduktion till juridiken

Fler titlar med Hydén, Håkan

Visa alla