ANNONS
Green Friday

Eldvittnet

(Inbunden)

Eldvittnet (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

219 kr

Beräknad leveranstid:  Beställningsvara, 5-8 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Frakt: 29 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfrittI hela världen tar polisen hjälp av andliga medier vid svåra utredningar. De gör det regelbundet trots att det inte finns något enda dokumenterat fall där ett medium bidragit till en lösning.

Flora Hansen kallar sig för spiritistiskt medium och har i många år försörjt sig på att låtsas att hon kan tala med de döda. En kväll i augusti läser hon på löpsedlarna om ett fruktansvärt mord som skett på en sluten anstalt för unga kvinnor med destruktivt beteende. Flora Hansen bestämmer sig för att ringa polisen och hävda att hon har kommit i kontakt med den dödas ande.

Den tekniska undersökningen pekar entydigt på att mördaren är en av de intagna, en snäll och tystlåten flicka som rymde från anstalten samma natt som mordet skedde. När Joona Linna börjar undersöka hennes förflutna visar det sig att hon inte alltid varit så snäll.

Joona har redan stannat längre på denna brottsplats än vad någon annan kommissarie skulle göra. Ändå är han inte färdig, han tänker att han måste se ytterligare någonting för att bli utsläppt från detta fruktansvärda rum, han måste hitta en detalj som kan leda vidare, som kan föra tråden som en nål.
Han ser på flickan i sängen. En svag värme utstrålar fortfarande från den nakna huden. Hennes händer ligger över ansiktet, som om hon lekte kurragömma. Han lutar sig försiktigt över henne och upptäcker att någonting har fastnat under hennes vänstra pekfingernagel. Det ser ut som ett djuprött sandkorn, en flisa av en rubin.
Han blinkar och försöker skärpa blicken. Det är svårt att koncentrera sig på detta lilla röda korn i ett rum nerstänkt av blod, men han ger sig inte, han lutar sig bara närmare, känner den söta doften från henne och förstår plötsligt vad det är han ser under nageln.

Jakten på förövaren tar gång på gång våldsamma och oväntade vändingar. Varje svar tycks bara leda till nya gåtor, och det som nyss var enkelt är plötsligt labyrintiskt.
Men trots att utredningen hamnar i en återvändsgränd ignorerar polisen Flora Hansens telefonsamtal. Först begär hon pengar för sina upplysningar, men sedan ber hon dem bara att lyssna, allt mer desperat.


Om Hypnotisören:

"Som dopamin för alla läsare som lider av Stieg Larsson-abstinens... Galet underhållande."

- Laura Miller, Salon


Bättre än så här blir det inte. Det är riktigt bra." - Time

"Briljant berättelse i nordisk skräckanda... Kepler bjuder på förstklassig noir. ... - The Boston Globe

"En allvarsam, obehaglig och mycket läsvärd roman, likt en fulländad meditation över ondska... Den komplottfyllda historien avslöjas skickligt efter hand... Förhoppningsvis kommer vi att se mer av Lars Kepler."

- The Washington Post


Förlag: Albert Bonniers Förlag  Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck 
Beräknad leveranstid: Beställningsvara, 5-8 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789100126438  Antal sidor: 561 
Språk: Svenska     
Titel: Eldvittnet  Författare: Lars Kepler  
Redaktör:   Uppläsare:  
Översättare:   Releasedatum: 2011-10-28 
Upplaga:   ISBN 10:  
Serie: Joona Linna 3     
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 2 Genomsnittsbetyg: 4
50%
0%
50%
0%
0%

Precis som Keplers tidigare böcker håller boken en hög nivå rakt igenom och är kanske den bästa av alla tre. Hur som helst är den spännande mest hela tiden, en riktig bladvändare. Personerna i boken känns äkta och det finns en historia bakom som man till viss del får ta del av, men till viss del inte (vilket bara gör det mer spännande). I slutet kan man koppla ihop detaljer med början av boken och får plötsligt svar på sina frågetecken samtidigt som slutet är så spännande att man knappt kan vänta till nästa bok kommer.

Spännande, intensivt och med ett högt tempo, så kan man enkelt beskriva Lars Keplers nya bok Eldvittnet. Som film hade den här boken fungerat alldeles utmärkt, men tyvärr lyfter inte riktigt boken. Språket är hafsigt och stundtals rätt dåligt, vissa detaljer känns onödigt klyschiga och andra är bara löjligt blodiga utan att tillföra något. Sämst i boken är det dåliga slutet där man mest av allt velat öppna för nästa bok istället för att på riktigt låta den här boken bli en egen helhet. Jag hade väntat superlänge på den här boken och gillade de tidigare två, men tyvärr lever den inte riktigt upp till mina högt uppskruvade förväntningar. Fast den är absolut spännande och har en del bra moment också. Så ja, Eldvittnet är en okej bok som man absolut kan läsa men som inte lämnar sådär väldigt mycket kvar i minnet efteråt.

Bloggat om Eldvittnet

Fler titlar med Kepler, Lars

Visa alla
ANNONS

Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »