Surströmming : en handbok

, (Inbunden)

Surströmming : en handbok
Tipsa en vän
78 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  2-7 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 14 kr

En handboksurströmmingEn smal bok kan det tyckas, men tänk efter: känner du inte flera i din vänskapskrets som vurmar för denna syrade nordsvenska specialitet? Och är det inte så att de personersom äter surströmming på ett närmast religiöst övertygat sätt talar sig varma för delikatessen och vill värva fler till dess vänkrets? Här kommer äntligen en bok med fakta om en välkänd, kontroversiell men självklar del av vår husmanskost.En handbok surströmming är den bok som ger dig fakta om surströmmingen, dess historik och kulinariskabakgrund. Det är en handbok som, i vanlig ordning, hänger sig mer åt bakgrund och fakta än recept och kåserande. Därmed inte sagt att det inte är underhållande visste du till exempel att det finns paralleller mellan den gamla tsarryska armén och den syrade svenska strömmingen? Visste du att det är en myt att saltbrist orsakade surströmmingen? Och visste du att denna väletablerade konserv produktutvecklasän idag?I boken kan läsaren fördjupa sig såväl om historia som jäsning och sill-zoologi. Detta tillsammans med resereportage till några tillverkare, ett par favorit-recept och avslutningsvis några kärvänliga snaps-visetexter. Sammantaget en mycket läsvärd bok, för både sörlänningar som redan förstått poängen med surströmming, men även för skeptiska norrlänningar som behöver nya kunskaper om en av våra ursprungligastematrätter.En handbok surströmming är en faktabok, som trots stort underhållningsvärde står långt ifrån det lätt bondkomiska skimmer som ofta omger denna äktsvenskadelikatess. Denna bok ger läsaren kunskap om bakgrunden till det arv som lett fram till denna bit svensk husmanskost.Fredrik Ringblom är född och uppvuxen i surströmmingsland,i Ångermanland. Han har en bakgrund på olika restauranger i Ångermanland inklusive älvbåt, som stuveriarbetare, som tränindustriarbetare, som sjöman och som officer, passande nog bland annat i flottan. Fredrik Ringblom är sedan länge surströmmingsätare med många svullna burkar bakom sig, främst sedan tiden i nations-livet i Umeå och då speciellt i Ångermanlands Nation.Med denna merit och med drivkraft att berätta fakta, vetenskap och kulinarisk historia, lyckas han här putsa bort en hel del av den mer burleska stämpel som surströmmingenfått. Det till fördel för det intressanta mathistoriskaarv som denna bit svensk husmanskost verkligen är.
Förlag: Grenadine Kategori: Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Kokböcker
Beräknad leveranstid: 2-7 arbetsdagar Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9789185329816 Antal sidor: 69
Språk: Svenska
Titel: Surströmming : en handbok Författare: Fredrik Ringblom, Örjan Westerlund
Releasedatum: 2009-05-22 Upplaga:
Serie:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Operatör
Vilken operatör du vill beställa, tex Tele2.

Typ av abonnemnag
Nytt abonnemang - Om du vill ha ett nytt telefonnummer.
Portering - Byta operatör och behålla ditt nuvarande telefonnummer. Ditt nuvarande abonnemang får inte ha bindningstid kvar.
Förlängning - Bind om ditt abonnemang inom samma operatör och behålla ditt telefonnummer. Det får vara maximalt tre månader kvar av din bindningstid.
Konvertering - Gör om ditt kontantkort till ett abonnemang inom samma operatör.

Abonnemangsform
Den abonnemangsform du vill ha. Se här intill för aktuell prisinformation.

Bindningstid
Hur länge du vill binda ditt abonnemang. Tänk på att du inte kommer kunna säga upp avtalet förrän bindningstiden löpt ut.

Förhöjd månadskostnad
Hur mycket du vill ha i månadskostnad utöver ordinarie abonnemangsavgift. Tex om ditt abonnemang kostar 49kr/månad och du förhöjer med 100kr/mån kommer din totala månadsavgift att bli 149kr/mån.

 

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Tipsa en vän

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 87/mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 75/mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 60/mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 43/mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »