14 år till salu : en skakande svensk historia

(Pocket)

14 år till salu : en skakande svensk historia (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

44 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

En skakande svensk historia.

Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.

"Detta är den skitjobbiga sanna historien om en helt vanlig svensk 14-åring som prostituerar sig på nätet. Drabbande, gripande och skakande."
Amelia

"Årets viktigaste bok!"
Lina Forss, författare till Vildängel och Hallonbäcken

"Det är en gripande, stark och förfärlig berättelse som journalisten Caroline Engvall ger oss."
Dagen
Förlag: Pocketförlaget  Kategori: Memoarer & Biografier, Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Sociala frågor 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789186067397  Antal sidor: 263 
Språk: Svenska     
Titel: 14 år till salu : en skakande svensk historia  Författare:  
Releasedatum: 2009-02-01  Serie:  
Upplaga:  
Antal recensioner: 11 Genomsnittsbetyg: 4,5
73%
0%
27%
0%
0%

Första gången jag har hört talas om boken var i en veckotidning (minns ej om det var "Allas", "Allers" eller "Hemmets") när de intervjuar Tessan precis efter boken har släppts. Hon berättade från våldtäkten till hon och hennes vän satte sig i sin första "kund" i bilen och hur hennes liv ser ut idag. Fråga tidningsförlaget om de har kvar intervjun.

Världens viktigaste bok, baserad från sanningen om Tessans hemska barndom som började på grund av våldtäkten från en jämnårig kille.

Rekommenderas starkt! En av de bästa och mest gripande böckerna jag har läst!

Som andra har skrivit så är detta en bra och gripande bok.

En bra bok men på något sätt sorlig och trakigisk.

Bra!

Rekommenderas starkt!
En av de bästa böckerna jag läst och är ett måste om man gillar sanna böcker.

Tessan lever i en mellansvensk stad och har ett bra välanpassat liv. Men en kväll på väg hem från stallet blir hon *** av en jämnårig kille och sedan snurrar spiralen i raskt takt medåt. I jakten på bekräftelse börjar Tessan prostituera sig, genom att sälja sin kropp igen och igen straffar hon sig själv och försöker att ta kontroll på situtionen. Det här är en historia med verklighetsbakgrund, som alltså har utspelats i Sverige och det är en skakande och trovärdig berättelse om hur svårt livet kan vara och hur lite vuxna vet om den värld som ungdomar rör sig i. En viktig bok för både unga och vuxna.

En otroligt gripande bok som är svår att sluta läsa tills man har nått sista sidan.

Riktigt bra bok.Engagerande,gripande,fruktansvärd berättelse. Bra skriven och återberättad. Måste läsas!!!!

En otroligt bra bok, men fruktansvärd och läskig... Den är så välskriven och bra återberättad.

Helt sjukt bra! Man kan inte lägga den ifrån sig, måste bara se vad som händer på nästa sida!

Bloggat om 14 år till salu : en skakande svensk historia