Bygg upp ert ordförråd med roliga övningar och enkla prov

(Häftad)

Bygg upp ert ordförråd med roliga övningar och enkla prov (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

120 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Ny reviderad utgåva
Att skaffa sig ett rikt och välfungerande ordförråd blir till en spännande lek med den här boken. Den är upplagd som en treveckors minikurs och består av 21 kapitel avsedda att läsas ett om dagen. Först presenteras ett prov där man själv får kontrollera sin ordkunskap: sin förmåga att snabbt hitta ord med motsatt betydelse, att komma på synonymer, att veta vad "svåra ord" betyder, att stava och att uttala ord. Poängsumman ger ett ungefärligt mått på vilken ordkunskap man redan har.

Sedan presenteras i övningsform, och varvat med kontroller, en rad nyttiga kunskaper om ord. Man får läsa om ordens byggstenar – mono, poly, teo, logi, krati etc – och se hur de kan kombineras i snart sagt det oändliga. Ett kapitel behandlar ord med fantasieggande historier: foajé, dyscha, bastard etc. I ett annat prövas läsaren på svåra ord ur Bibeln (vid en undersökning trodde några konfirmander att det «somt« som föll på hälleberget var ett sädesslag!). Vi «leker« också bl a med lånord – nytt i denna tredje utgåva är kapitlet «Engelska, svengelska och svenska« – med litteraturvetenskapliga termer, med ord om läkare och deras specialiteter, och med ord som betecknar människotyper och mänskliga fel.

Bygg upp ert ordförråd är en bok för alla som är roade av ord (även för dem som redan har ett rikt ordförråd), och alldeles särskilt nyttig för den som studerar svenska eller allmän språkkunskap. För den som tränar inför brottningen med Högskoleprovets ordkunskapsdel är den en liten mirakelkurs.
Agneta Hebbe har under 25 år stått för spalten "Utvidga ditt ordförråd" i tidskriften Det bästa. Hon är fil mag i nordiska språk, litteraturvetenskap och engelska och till yrket förlagsredaktör.

Förlag: Natur Kultur Allmänlitteratur  Kategori: Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Facklitteratur barn och ungdom, Språkkurser 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789127072879  Antal sidor: 134 
Språk: Svenska     
Titel: Bygg upp ert ordförråd med roliga övningar och enkla prov  Författare: Agneta Hebbe  
Releasedatum: 1999-03-10  Serie:  
Upplaga:  
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Bygg upp ert ordförråd med roliga övningar och enkla prov

Fler titlar med Agneta Hebbe

Visa alla