ANNONS
Fri frakt vid köp över 1000 kr           Köp nu – betala efter midsommar

Trotsboken

(Inbunden)

Trotsboken (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

181 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Levereras av CDON.COM

Fraktklass A

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
"Han har kommit i trotsåldern", suckar vi föräldrar när barnet plötsligt blir avigt, trotsigt eller ilsket, ja, allmänt omöjligt. Som om det fanns en enda trotsålder! I själva verket består livet av många olika perioder av trots. Och väl är det.

Trots leder till mognad och utveckling. Man kan faktiskt säga att trots och utveckling går hand i hand, att båda behövs.
Det är alltså inget fel när barnet plötsligt är på tvärs. Däremot kan det vara väldigt jobbigt. Det som fungerade så bra tidigare, fungerar plötsligt inte alls. Vi känner inte igen barnet. Vi oroar oss för hur vårt jobbiga barn kommer att fungera tillsammans med andra barn och med vuxna. Vi anklagar oss själva för att vi har varit för eftergivna eller för stränga. Vi känner oss misslyckade som föräldrar och plågas av dåligt samvete. Vi drömde ju om att bli förstående, mogna och kloka föräldrar - och så står vi där och skriker, straffar, hotar och bär oss åt som treåringar.

Vi trotsar i perioder genom hela livet! Fast vi säger det på olika sätt i olika åldrar. Redan under det första levnadsåret har bebisen sina "trotsperioder" och trotsåldern vid två-tre år känner vi alla till. Nya perioder av trots och utveckling inträffar ungefär vid fyra år, sex år, nio år, tolv år och naturligtvis i tonåren. Dessutom under graviditeten, som ju också är en tid av omställning och ifrågasättande för både kvinnor och män. Och vad är trettio- och fyrtioårskriserna annat än trotsperioder?

Den här boken handlar om trotsperioderna under barndomen fram till tonåren, samt under graviditeten. I boken finns mängder av citat från föräldrar med trotsiga barn.

Trotsboken kom första gången 2001 och blev snabbt en stor framgång. Responsen från föräldrarna har varit enorm. När man är mitt inne i en "föräldra-barn-kris" är det skönt att få veta att man inte är ensam om problemen och att få handfasta råd. Och det är skönt att få skratta lite.

Förlag: Norstedts Förlag  Kategori: Barnpsykologi, Sociologi 
Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789113034812  Antal sidor: 160 
Språk: Svenska     
Titel: Trotsboken  Författare: Kristina Hofsten, Malin Alfvén  
Redaktör:   Uppläsare:  
Översättare:   Releasedatum: 2013-10-29 
Upplaga: ISBN 10:  
Serie:      
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 4
0%
100%
0%
0%
0%

Bra läsning!

Bloggat om Trotsboken

Fler titlar med Alfvén, Malin

Alla titlar med Malin Alfvén

ANNONS

Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »