Grunderna i epidemiologi

(Häftad)

Grunderna i epidemiologi (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

262 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
Detta är den tredje omarbetade upplagan av Grunderna i epidemiologi av Ahlbom och Norell som utkom första gången 1981. Boken har också utgivits på ett dussintal andra språk.

Epidemiologi är läran om sjukdomars förekomst i befolkningen. Sjukdomsförekomsten studeras i relation till faktorer hos individerna,deras miljö och levnadsvanor, med syfte att kartlägga orsaker till sjukdom och effekter av förebyggande insatser och behandling.

Epidemiologin har genomgått en mycket snabb utveckling under de senaste decennierna. Från att ha varit en löst sammanhållen disciplin som i mycket förlitat sig på ad hoc-lösningar och allmän statistisk metodik har en konsistent och sammanhängande teori och metodik utvecklats.

I denna bok ges en introduktion till modern epidemiologisk teori och metodik. Boken har även ett hundratal övningsuppgifter och lösningar.

Sen den första upplagan kom ut har vetenskapsområden förändrats och utvecklats och nya forskningsprioriteringar gjorts. Tillgången till datorer och programvara har förändrats totalt under denna period. Dessa förändringar avspeglas i den nya upplagan.

Boken är avsedd att användas i grundkurser i epidemiologi i främst läkarutbildning, folkhälsovetarutbildning, sjuksköterskeutbildning m.m.

Tredje upplagan
Förlag: Studentlitteratur AB  Kategori: Medicin 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789144037127  Antal sidor: 134 
Språk: Svenska     
Titel: Grunderna i epidemiologi  Författare: Anders Ahlbom, Staffan Norell  
Releasedatum: 2006-03-07  Serie:  
Upplaga:  
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Grunderna i epidemiologi

Fler titlar med Anders Ahlbom

Visa alla