Spermaharen

(Häftad)

Spermaharen (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

99 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 14 kr

Om du skall läsa en enda bok om en Spermahare i år, så är du nog så illa tvungen att välja Boken om Spermaharen - det finns nämligen ingen annan.

För drygt ett år sedan startade det välkända Spermaharengänget (och ytterligare några killar vi inte minns namnet på och som inte är så värst kända) humorportalen www.spermaharen.com.

Sajten blev under 2001 en plats där skämt om optik och inkontinens kunde mötas och trivas. Internetpubliken gladdes och snart var www.spermaharen.com ännu en i raden av Spermaharengängets många miljonproduktioner. På nyårsfton stängdes sajten för att nu dyka upp i bokform.

Boken om Spermaharen är fylld till brädden med färg, bilder, papper och det allra bästa som publicerats på www.spermaharen.com. Möt Optiker Berglund, Din Personlige Bankman, Herrstrumpor, VHS, Oxen-mannen, Flyer-Jimmy, Flaco Jimenez, Kult Korner, Bengt Granlund, Kocklandslagets Självmordssekt, Pelles Pappa, Min Farfars Slida, Naturhistoriska Riksmuseet och alla dom andra!

Pressröster

»Enligt mig är Spermaharen det bästa som hänt svensk humor på mycket, mycket länge.«
David Andersson, Norrköpings Tidningar

»Kul på webben men ännu mer till sin rätt i bokform.«
Martin Jönsson, Journalisten
Förlag: Modernista  Kategori: Humor & Kåserier 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789188748195  Antal sidor: 220 
Språk: Svenska     
Titel: Spermaharen  Författare: Henrik Schyffert, Robert Gustafsson, Johan Rheborg, Andres Lokko, Martin Luuk  
Releasedatum: 2002-09-01  Serie:  
Upplaga:  
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 1
0%
0%
0%
0%
100%

Efter att ha läst lite om den gamla sidan Spermaharen och vilken rabalder den skapade under den tid som den var uppe verkade det som en självklarhet att få läsa det bästa ur den i bokformat. Jag har varit intresserad utav Robert Gustavssons tidigare verk och att han hade medverkat här var också det en stor anledning till att jag beställde boken.

Förordet är en stor ursäkt, antagligen skriven utav alla de medverkande, och efter att dess paragrafer gjort sitt löper skämten på. En glädjande grej med bokens innehåll är att det inte har brist på färger. Det är stora variationer mellan bilder som visas och den är behaglig att snabbt bläddra genom. Man får en känsla av att mycket pågår mellan och bakifrån raderna.

Bokens stora problem är dock att det ÄR en samling av sidor från den gamla hemsidan. En riktig röra utan något index, so boken är ironisk nog säker svårare att bläddra genom än hemsidan.

Många olika sorters skämt experimenteras med och berättas, oftast innan du behöver bläddra till nästa sida, men väldigt få utav de känns någorlunda utvecklade. Det finns berättelser, artiklar och intervjuer som är långa och mättar på, men allt det lilla går till punkt på 1 2 & 3 varsågod nästa. Som konsekvens innebär det att de intressanta stycken med text är riktigt korta och man tvingas ständigt bläddra för att finna något iögonfallande.

Boken är inte rolig, alltså inte min sorts humor, och med det kastat åt sidan så lyckas den bara stundvis vara intressant. Jag ångrar inte köpet eftersom den givit mig insikt i vad man inte ska göra som underhållare och komiker, men vill du bli lockad till skratt får du välja något annat. En bok för endast kraftigt nyfikna.

Bloggat om Spermaharen

Fler titlar med Andres Lokko

Visa alla