Bort, bort

(Pocket)

Bort, bort (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

49 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Tjugofemåriga Sophie Das har flyttat från lilla Shillong till storstaden Bangalore på jakt efter arbete, frihet och ett eget liv. Men mitt i den hektiska tillvaron med kontorsjobb, fester och rockkonserter känner sig Sophie allt mer främmande i en värld där alla jagar pengar och framgång, och där allt tycks handla om hur man ska kunna köpa en lyxigare bil. Var det verkligen det här hon sökte när hon bestämde sig för att lämna småstadslivet?


När allt så ställs på sin spets bestämmer sig Sophie för att tillfälligt fly tillbaka till lugnet och tryggheten i Shillong. Men hennes Hamlet-citerande far och allt mer religiösa mor tycks ha glidit längre och längre ifrån varandra, och den upproriska lillasystern har plötsligt blivit vuxen och hamnat i onåd. Inget är som det borde vara. Så vad är då egentligen hemma?


Bort, bort utspelar sig i ett trångt, modernt och hetsigt Indien, mitt bland rasmotsättningar och gurudyrkan. Bort, bort har nominerats flertalet priser och är en smart och humoristisk roman och en varm skildring av rotlöshet och jakten på någon sorts mening med livet.
Förlag: Pocketförlaget  Kategori: Allmän skönlitteratur, Asien 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789186675394  Antal sidor: 296 
Språk: Svenska     
Titel: Bort, bort  Författare: Anjum Hasan  
Releasedatum: 2012-01-25  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Översättare: Caroline Åberg
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 1
0%
0%
0%
0%
100%

Det är sällan jag läser böcker där handlingen utspelar sig i asiatiska länder. Och jag gillade verkligen miljöbeskrivningarna i boken Bort, bort. Jag gillar även beskrivningen av några ungdomars liv i Indien där vardagslivet rullar på och man får en bra inblick i hur det kan se ut, fjärran från den mer gängse bilden av Indien som ett fattigt land. Men i övrigt ger boken väldigt lite, det är inga personporträtt som dröjer sig kvar, ingen handling som förvånar eller imponerar eller stundtals ens intresserar. Nej, det finns mängder av andra böcker jag hellre läser än den här!

Bloggat om Bort, bort

Fler titlar med Anjum Hasan

Visa alla