Belsassars dotter

(Pocket)

Belsassars dotter (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

49 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 14 kr

Barbara Nadel är vinnare av CWA:s prestigefyllda pris The Silver Dagger 2005

Belsassars dotter är Barbara Nadels kritikerrosade debut där hon introducerar den korta kedjerökande kommissarien Çetin Ikmen med sin höggravida fru Fatma, sina åtta barn och en far som kräver sitt handlag.
Uppföljaren Kristallburen är även den en förtätad och atmosfärrik berättelse i Nadels suggestiva stil.
Hon har med sina hittills sju »kommissarie Ikmen-deckare« gjort för Istanbul något som liknar det Donna Leon och Michael Dibdin gjort för Venedig och Rom. Håll utkik efter kommande böcker!

Barbara Nadel är född i London. Hon är utbildad skådespelare och har bland annat undervisat i psykologi. Sedan mer än tjugo år tillbringar hon mycket av sin tid i Istanbul. Nadel är med sina deckare publicerad i tio länder. Berättelserna i Barbara Nadels bokserie utspelar sig i det exotiska Istanbul, »Orientens port«. Här finns färgstarka karaktärer, mättade miljöbeskrivningar och en händelserik intrig. De två första böckerna, Belsassars dotter och Kristallburen finns nu ute i pocket. Hennes tredje bok, Arabesk, finns i inbunden upplaga. Alla böckerna är fristående.

"Belsassars dotter är en ovanlig och mycket välskriven romandebut av Barbara Nadel. /.../ Även om mordmysteriet är fängslande, är det bokens persongalleri som gör den så lyckad."
SUNDAY TELEGRAPH

"Nadel uppvisar en fullfjädrad psykologisk insikt värd genrens bästa författare ... En stämningsmättad och egensinnig romandebut."
GOOD BOOK GUIDE

"Idén som driver handlingen är fängslande, Istanbulmiljöerna är mustiga och karaktärernas psyken täcker in det mesta känt för människan."
EVENING STANDARD

"... spännande, skickligt genomförd och originell."
LITERARY REVIEW
Förlag: Midas  Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck, Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Allmän skönlitteratur, Europa 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789197504577  Antal sidor: 463 
Språk: Svenska     
Titel: Belsassars dotter  Författare: Barbara Nadel  
Releasedatum: 2005-12-16  Serie: Istanbuldeckare. Cetin Ikmen 
Upplaga:  
Översättare: Marianne Alstermark
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Belsassars dotter

Fler titlar med Barbara Nadel

Visa alla