Humlor i Sverige : 40 arter att älska och förundras över

(Inbunden)

Humlor i Sverige : 40 arter att älska och förundras över (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

204 kr

Beräknad leveranstid:  2-5 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

Humlor - odlarens bästa vännerGulliga, godmodiga och sävligt surrande – humlor är lätta att fatta tycke för. I Humlor i Sverige presenterar Bo Mossberg, Sveriges främsta växtillustratör, och humleexperten Björn Cederberg landets samtliga 40 arter. Fantastiska akvareller visar i detalj hur man ser skillnad på olika arter och tillsammans med den ackompanjerande texten beskrivs humlors utseende, hur de beter sig, i vilka miljöer de lever och vilka växter de föredrar. Stor vikt har lagts vid att avbilda humlorna i deras rätta miljö.

Humlor i Sverige förklarar bland annat hur humlor funkar, varför humlearter ser olika ut och hur förändringar i det svenska landskapet påverkat humlornas utbredning. Och så presenteras humlesamhället med vårtidiga drottningar, idoga arbetare, patrulleringsflygande hanar och inte minst snylthumlorna som parasiterar på andra humlearter.

Humlor är också odlarens bästa vän och i boken bjuds det på tips om olika arters favoritblommor och vilka blommor man kan plantera för att locka humlorna till sin trädgård. Som pollinatörer av frukt- och bärväxter är de omistliga. Utan humlor, sämre äppelskörd och färre blåbär.


Tillsammans har entomologen (det vill säga insektsforskaren) Cederberg och illustratören Mossberg ... givit ut den förtjusande och fascinerande boken Humlor i Sverige ... Ögonöppnande och gastkramande på samma gång.

Per Svensson, Sydsvenskan


Förlag: Bonnier Fakta  Kategori: Vilda djur, Europa 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789174241709  Antal sidor: 191 
Språk: Svenska     
Titel: Humlor i Sverige : 40 arter att älska och förundras över  Författare: Bo Mossberg, Björn Cederberg  
Releasedatum: 2012-05-25  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Fantastiskt verk! Otroliga illustrationer, kunniga texter som både är intressanta och lättillgängliga och en påkostad utgåva.

Bloggat om Humlor i Sverige : 40 arter att älska och förundras över

Fler titlar med Bo Mossberg

Visa alla