Mänskliga möten över gränser - vård och social omsorg i det mångkulturella samhället

(Häftad)

Mänskliga möten över gränser - vård och social omsorg i det mångkulturella samhället (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

329 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
I Sverige bor det ca 1,4 miljoner människor som kommit hit från andra länder. De har alla olika bakgrund, kultur och historia. Många är i behov av medicinsk och psykologisk behandling eller social omsorg. Men det finns ibland kunskapsbrister inom bl.a. det svenska utbildningssystemet om hur man på bästa sätt kan hjälpa och stödja dessa personer. Boken försöker fylla några av dessa luckor med teoretiska kunskaper och praktiska råd om hur man möter dessa människor över kulturella, sociala och erfarenhetsmässiga gränser.

Läs mer
Den skildrar många av de ibland svåra frågor som kan uppstå när människor från andra kulturer, med andra erfarenheter och referensramar, möter det svenska samhället i allmänhet och vård och omsorg i synnerhet.
Boken tar bland annat upp:
barn och vuxna i asylprocessen, posttraumatiska tillstånd hos flyktingar, smärtans psykologi och fysiologi, hedersrelaterat våld, synen på sjukdomars orsaker i olika kulturer, den svenska primärvårdens möte med invandrare, människans kognitiva förmågor i ett mångkulturellt samhälle, inklusive deras diagnos, psykoterapi och rådgivning till flyktingar, anpassning i ett mångkulturellt samhälle, främst i mötet mellan inflyttade och vården.

Om författarna
Huvudredaktörer är Carl Martin Allwood, professor i psykologi vid Göteborgs universitet och Per Johnsson leg. psykolog och docent i klinisk psykologi vid Lunds universitet.

Förlag: Liber  Kategori: Psykologi 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789147084678  Antal sidor: 256 
Språk: Svenska     
Titel: Mänskliga möten över gränser - vård och social omsorg i det mångkulturella samhället  Författare: Carl Martin Allwood, Johnsson (Red.)  
Releasedatum: 2009-07-29  Serie: Mänskliga möten över gränser 
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Mänskliga möten över gränser - vård och social omsorg i det mångkulturella samhället

Fler titlar med Carl Martin Allwood

Visa alla