Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare

(Ljudbok CD-bok)

Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare (Ljudbok CD-bok)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

216 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

I media kallas han Gryningspyromanen. Ulf Borgström satte hela Skåne i skräck och har anlagt över hundra bränder i stora delar av Sverige. Gryningspyromanen har kostat samhället hundratals miljoner kronor och hans framfart har resulterat i totalförstörda kulturskatter som aldrig kan ersättas.
I nästan tjugo år gäckade Gryningspyromanen polisen. Trots att han planterade ledtrådar som ledde tillbaka till honom själv fick han fortsätta härja fritt. Först 2011 dömdes han, en dom som hade kommit långt tidigare om polisen och rättsväsendet gjort sitt jobb.
Hur gick det till på Ulf Borgströms resa mot att bli Sveriges värsta mordbrännare? Hur kunde han gå fri så länge när alla visste vem han var? Och inte nog med det - hur kunde han få samhället att finansiera hans verksamhet?
Författarna till Gryningspyromanen är David Widlund, utbildad brandingenjör och en av Sveriges mest erfarna brandutredare, samt journalisten Jörgen Pettersson. Inför skrivandet av denna bok har författarna gjort ett omfattande researcharbete. De har intervjuat familjemedlemmar och vänner till Borgström och kartlagt hans barndom och uppväxt. De har även intervjuat poliser, räddningstjänst, åklagare och drabbade samt tagit del av domstolshandlingar och rapporter.
Förlag: Ordfront Ljud  Kategori: Memoarer & Biografier, Facklitteratur barn och ungdom, Europa, Sociala frågor 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Ljudbok CD-bok 
ISBN: 9789186795764  Antal sidor:  
Språk: Svenska     
Titel: Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare  Författare: David Widlund, Jörgen Pettersson  
Releasedatum: 2012-03-16  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Uppläsare: Mats Eklund
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Gryningspyromanen : från mobbad tonåring till Sveriges värsta mordbrännare

Fler titlar med David Widlund

Visa alla