Den amerikanska mardrömmen : bakhållet mot kvinnorna

(Pocket)

Den amerikanska mardrömmen : bakhållet mot kvinnorna (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

44 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Vad finns det för samband mellan terrorattacken mot World Trade Center 2001 och John Wayne och Doris Day? I artikel efter artikel som publicerades efter attacken hyllades män som hjältemodiga brandmän och soldater medan kvinnor presenterades som hjälplösa, sörjande mödrar och gravida änkor. Varför blev attacken en förevändning för att återupprätta förlegade hemmafruideal?

I Den amerikanska mardrömmen söker Susan Faludi förklaringar bakåt i historien, tillbaka i pionjärtiden på 1700-talet då urtypen för den amerikanske hjälten en stark vit man som försvarar värnlösa mödrar och döttrar från barbariska angripare skapades. Faludi visar hur politikerna, media och populärkulturen i en tid av nationellt hot väckte liv i en falsk myt och på så sätt undvek en seriös debatt om 11 septembers orsaker och långtgående konsekvenser.

Susan Faludi är journalist och författare. Hon har tidigare skrivit de feministiska klassikerna Backlash - Kriget mot kvinnorna och Ställd - Sveket mot männen.

"Briljant och stark Den ger en oroande och kulturellt explosiv förklaring till de myter som gett näring till det pågående kriget mot terrorismen."
L A Times

"Kolossalt intressant och nedslående bok."
Svenska Dagbladet

"Att läsa de första femtio sidorna av "The Terror Dream", som den heter i original, är som att stå i ett ösregn. Exempel efter exempel efter exempel visar hur 11 september användes som argument för att få kvinnor att återvända till hem och familj, så att männen - de Riktiga Männen! - kan ta sig ur förvekligandets fängelse och slå tillbaka."
Sydsvenskan
Förlag: Pocketförlaget  Kategori: Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Amerika, Genusstudier, Statsvetenskap 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789186067670  Antal sidor: 384 
Språk: Svenska     
Titel: Den amerikanska mardrömmen : bakhållet mot kvinnorna  Författare:  
Releasedatum: 2009-06-01  Serie:  
Upplaga:  
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Den amerikanska mardrömmen : bakhållet mot kvinnorna