Gängmedlem : en annan sida av Sverige

(Inbunden)

Gängmedlem : en annan sida av Sverige (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

378 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Aje sålde steroider till sin gympalärare och kokain till sin socialsekreterare innan han klättrade uppåt i narkotikakedjan och började importera från utlandet. Danne började som narkotikakurir på Kanarieöarna men återvände till Sverige och blev yngst på Tidaholmsanstalten. Magnus klarade inte av Svenssonlivet och bytte föräldramöten och parmiddagar mot dörrvaktsjobb och mc-klubb.Historierna runt medlemmarna i Sveriges kriminella gäng har redan skrivits flera gånger om på löpsedlar och i domslut. Deras liv har kartlagts i både polisiära förundersökningar och journalistiska granskningar. Men i det här unika reportaget får vi dessutom ta del av de inblandades egna berättelser.Gängmedlem är ett tidsdokument och det närmaste en verklig bild av livet i den organiserade brottsligheten vi har kommit i detta land. Berättelsen börjar i ett pojkrum på Hisingen och passerar såväl Ludvika, Stockholm och Helsingborg som Spanien, Litauen och England innan den tar slut.
Förlag: Nygren Nygren  Kategori: Sanna berättelser, Sociala frågor 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789186623197  Antal sidor: 240 
Språk: Svenska     
Titel: Gängmedlem : en annan sida av Sverige  Författare: Niklas Malmborg, Geir Stakset  
Releasedatum: 2012-03-09  Serie:  
Upplaga:  
Åldersgrupp: Unga vuxna  smakprov: Ja 
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Ämnet kriminalitet är något som de allra flesta finner intressant. Med detta inte sagt att gemene man sympatiserar med kriminella individer och/eller dess handlingar.
Innan jag ens börjat läsa boken Gängmedlem – En annan sida av Sverige, så antog jag på förhand att skulle få ta en hel del av boken med en nypa salt och själv få sortera ut vad som verkade vara sanningsenligt och vad som inte verkade vara det. Jag har tidigare läst t.ex. Svensk maffia och I am Wanted och har därmed insett att det existerar en hel del halvsanningar och ren fiktion i böcker som dessa.
Det som förvånar mig mest är egentligen hur lite Gängmedlem glamoriserar kriminalitet, våld och ett antisocialt beteende. Ingenting känns heller egentligen överdrivet eller osanningsenligt. Istället får man en inblick och en förståelse i hur lätt det kan gå snett för egentligen vem som helst. I Ajes fall började fallet nedåt med att hans föräldrar skildes. Visst, man kan tycka att det i sig inte är någon big deal. Men omständigheterna gör här att man kan känna med Aje och förstå hur lätt det är att ta till våld och droger för att komma undan en bister och dyster verklighet.
Boken baseras till stor del på direkta intervjuer med Aje och personer i dennes närhet. Andrahandsupplysningar och andrahandsinformation verkar inte finnas. Detta baserar jag fritt på förteckningen av respondenter i slutet av boken.
Boken Gängmedlem skildrar verkligen livet ur Ajes perspektiv. Den är detaljerad och beskrivningarna är målande. Hade jag själv börjat snegla mot ett kriminellt liv, så hade denna bok gett mig en allvarlig tankeställare och fått mig att fundera på om det inte skulle kunna finnas något annat jag kunde fylla mitt liv med.
Lika tydligt som boken påvisar hur lätt man kan falla in i en kriminell livsstil, så visar den också hur man kan faktiskt kan ta sig ur kriminalitet. Aje gick en hård och krokig väg, men han lyckades lämna sitt tidigare liv och jobbar nu på Livsstilshuset i Göteborg, där han hjälper människor som befinner sig i samma situation som han själv en gång var. Jag vet dock ingenting om detta ställe, men konceptet verkar väldigt bra. Om det fungerar.
Jag finner boken ytterst läsvärd och jag tror inte att jag kommer att vara lika fördömande mot nästa kriminella person jag råkar på i mitt liv.

Bloggat om Gängmedlem : en annan sida av Sverige

Fler titlar med Geir Stakset

Visa alla