Förlåtelsen

(Ljudbok CD-bok)

Förlåtelsen (Ljudbok CD-bok)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

255 kr

Beräknad leveranstid:  2-5 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

Äntligen en nya roman av Hanne-Vibeke HolstHanne-Vibeke Holst nya roman har sin upptakt i fyrtiotalets Danmark och sin avslutning i 2000-talets Berlin. Det rör sig om en släktkrönika med en något oväntad öppning. Romanens huvudperson Helena är chef för Berlinoperan. Hon är skild från Martin och hon har en dotter, Sophie. När romanen börjar ska hon just tilldelas ett demokratipris. Hon har varit ansvarig för en Mozartuppsättning där regissören avslutat uppsättningen med att visa Muhammeds huvud, vid sidan av Jesus och Buddhas, uppsatt på en påle. Detta provocerande slut har väckt debatt i linje med den efter Muhammedbilderna och den har hon tagit på ett föredömligt vis, därför ska hon då föräras detta pris.
Till prisceremonin har hon bjudit in Sophie, som hon har ett något ansträngt förhållande till, och dennes nye pojkvän som hon aldrig har träffat. När han dyker upp visar han sig vara muslim. Denna priskväll kommer att sluta med att Khalil, som pojkvännen heter, tar Helena och Sophie som gisslan på operan som straff för att Muhammed visats på detta förnedrande vis. Khalil låser in Sophie på toaletten och hotar med en bomb. Helena ska be om ursäkt men hon ska också berätta om sig själv. Varpå hela hennes familjs historia rullas upp parallellt. Denna parallellitet gör att vi som läsare på ett mycket effektivt sätt hela tiden ligger steget före Helena och vet mer om hennes familjebakgrund än hon själv gör.Förlag: Bonnier Audio  Kategori: Allmän skönlitteratur, Historia 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Ljudbok CD-bok 
ISBN: 9789174331615  Antal sidor:  
Språk: Svenska     
Titel: Förlåtelsen  Författare: Hanne-Vibeke Holst  
Releasedatum: 2012-05-25  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Översättare: Margareta Järnebrand Uppläsare: Angela Kovacs
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 3
0%
0%
100%
0%
0%

Jag gillade Förlåtelsen av Hanne-Vibeke Holst och språkligt sett är boken väldigt välskriven och innehållet engagerande. Inledningsvis var det svårt att få ihop berättelsen, innehållet spretade åt lite olika håll och som läsare var det svårt att få ihop handlingen. När sedan bitarna började falla lite på plats så drogs handligen ut och berättelsen tappade i tempo. Men som helhet tycker jag att historien innehöll både spänning och fina personporträtt och vill man ha en bra välskriven bok så tycker jag att Förlåtelsen är ett bra val. Ett litet minus för slutet som jag tycker drar ner betyget för den här boken.

Bloggat om Förlåtelsen

Fler titlar med Hanne-Vibeke Holst

Visa alla