Om man håller sig i solen

(Inbunden)

Om man håller sig i solen (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

180 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.Det var som att gå på skare och då och då trampa igenom. Skaren var språket och lössnön där under all den sanning vi inte gav ord för. Det var en hopplös gång. Man skar sig, man föll omkull, sölade ner sig. Om man inte var viktlös. Om man inte kunde glida.

Det vackra huset i Stora Skuggan är alltid redo att beskådas. Kakelugnarna och den gedigna bordsskivan i ek, nyplockade vildrosor, ostindiska koppar och rena linnehanddukar på gästtoaletten. Stora vackra ytor, inga mattor, och en äppelträdgård runt knuten. Mamma och pappa och de två barnen är också redo att betraktas, en borgerlig författarfamilj som gärna och med van hand uppvisar sitt liv: kreativiteten, lyckan, skrivmaskinen och de nyplockade blommorna; dillpotatis på spisen.
Men vad händer när ytan är allt? När språket används för att förhöja verkligheten? När kärleken kräver en motprestation, en lyckad och lycklig fasad? När idyllen i själva verket grundar sig i ett svek? Och hur säger man sanningen när orden är till för att dölja den?

Om man håller sig i solen är en uppgörelse med det man inte får tala om, med en uppväxt där sanningen definieras av hur väl man lyckas formulera sig. Om man hela livet balanserar på skaren – vad händer då man sätter ner foten?Förlag: Albert Bonniers Förlag  Kategori: Memoarer & Biografier, Europa, Historia 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789100127381  Antal sidor: 308 
Språk: Svenska     
Titel: Om man håller sig i solen  Författare: Johanna Ekström  
Releasedatum: 2012-04-23  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 3
0%
0%
100%
0%
0%

Ytan är tveklöst det som dominerar i Johanna Ekströms omskrivna debutroman. Det finns ingen plats för känslor i barndomen och i den borgerliga författarfamiljen hålls allt i schack. Personligen tycker jag att boken är ytterst välskriven, det är välformulerat och bra skrivet allting men mycket av berättelsen fastnar och kommer inte vidare, som läsare har man en mängd frågor kring de olika rollerna i familjen, kring författarens många relationer som endast benämns flyktigt och också om den vuxna karaktären som med barnet inom sig ändå lever kvar mellan barndomshemmets väggar på många sätt. Jag hade gärna velat veta ännu mer men får nöja mig med en historia som till slut blir lika ogenomtränglig som ytan den skildrar.

Bloggat om Om man håller sig i solen

Fler titlar med Johanna Ekström

Visa alla