Blonde

(Pocket)

Blonde (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

117 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Den 3 augusti 1962 ringde Döden på dörren till 12305 Fifth Helena Drive i Los Angeles. Morgonen därpå hittades Marilyn Monroe död i sitt hem, bara 36 år gammal. Det blev årets nyhet, större än Kuba-krisen några veckor senare. Och spekulationerna började. Under de snart fyrtio år som gått sedan dess har många försök gjorts att teckna hennes levnadsöde: ett övergivet och ensamt barn utan fotfäste i livet, psykiskt labil mor, okänd far, fosterhem, en kanske alltför snabb lysande karriär, drogmissbruk, olyckliga äktenskap, aborter och förtal.

Den här boken är något helt annat. Den ger sig inte ut för att vara en biografi. Det är en storslagen och inlevelsefull roman, där Joyce Carol Oates ger röst åt barnet, kvinnan och den undergångsdömda celebriteten. Ett närgånget porträtt av en känslig och begåvad ung kvinna som skapar och omskapar sin identitet på ett till sist förödande vis. Kanske på sitt sätt det sannaste vittnesmålet någonsin om Norma Jean Baker, som av Hollywood stöptes om till den amerikanska Drömflickan – dyrkad världen över.
Iskalla inblickar ges i en filmindustri som både när och förtär sina offer, liksom långt ifrån smickrande bilder av de mäktiga männen i Norma Jeans liv: Joe DiMaggio, Arthur Miller, John Kennedy och många andra.
Förlag: Albert Bonniers Förlag  Kategori: Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Allmän skönlitteratur 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789100580919  Antal sidor: 862 
Språk: Svenska     
Titel: Blonde  Författare: Joyce Carol Oates  
Releasedatum: 2002-06-20  Serie:  
Upplaga:  
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 4
0%
100%
0%
0%
0%

Blond av Joyce Carol Oates är en roman - inte en biografi om Marilyn Monroe. Jag har tidigare haft svårt för JCO:s sätt att skriva, men den här boken läste jag ut blixtsnabbt trots 860 sidor! Eftersom MM har varit en förebild och idol för oss kvinnor födda på 40-talet, (alla ville se ut som hon!)speglar boken kvinnan Marilyn och den roll hon är satt att spela i det manssamhälle som då rådde i Hollywoods filmvärld. Mycket läsvärd!

Bloggat om Blonde

Fler titlar med Joyce Carol Oates

Visa alla