Min kamp 1

(Pocket)

Min kamp 1 (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

50 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 14 kr

Min kamp är Karl Ove Knausgårds mäktiga självbiografiska roman. Första delen inleds med en svepande beskrivning av varje människas slutpunkt, döden. Det är runt detta ofrånkomliga faktum boken kretsar, från barndom till vuxenhet.

I centrum står en far som i hela sitt liv agerat onåbar och omöjlig att förstå. När Karl Ove får beskedet om faderns död inleds ett sorgarbete som sätter hela minnet på spel. Det som följer är ett hårt uppvaknande och en begravning av en far han aldrig kände.

Min kamp är en av de senaste årens mest omdiskuterade böcker. Den har belönats med prestigefulla priser och vållat en debatt långt utanför hemlandet Norges gränser. Romanen kommer att ges ut i sex fristående band, varav detta är den första delen.

Sagt om boken:
"Jag tycker att Min kamp är strålande."
Dagens Nyheter

"Mästerlig"
Arbetarbladet

"Man slukar Min kamp
Hallandsposten

"Omtumlande och totalt uppslukande"
Göteborgs-Posten
Förlag: Pocketförlaget  Kategori: Allmän skönlitteratur 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789186675349  Antal sidor: 442 
Språk: Svenska     
Titel: Min kamp 1  Författare: Karl Ove Knausgård  
Releasedatum: 2011-05-19  Serie: Min kamp 
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Översättare: Rebecca Alsberg
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 3
0%
0%
100%
0%
0%

Naturligtvis blir man nyfiken när en man på eget bevåg är beredd att skriva sex böcker om sitt eget liv, antingen har man då levt ett väldigt rikt liv eller så har man väldigt höga tankar om sig själv. Den första boken handlar mycket om uppväxt och förhållandet till fadern i familjen. Själv kan jag inte låta bli att undra var modern i familjen håller hus och varför hon får så lite plats i berättelsen. Kanske var deras relation mer okomplicerad? Boken är välskriven och på många sätt en intressant uppväxtskildring, men balansen är stundtals hårfin mellan den vuxne mannens gråt och hur han snabbt måste skyla över det han uppfattar som en svaghet med att säga att Män rullar inte sina resväskor, en riktig man bär sin väska. (Så idiotiskt dumt.) Men bortser man från det så är Min kamp ändå en helt OK bok!

Bloggat om Min kamp 1

Fler titlar med Karl Ove Knausgård

Visa alla