Alfahannen

(Inbunden)

Alfahannen (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

303 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor får läsaren återknyta kontakten med huvudpersonerna från succéromanerna Smuts och Dödergök: åklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lämnade Sverige efter att ha avlöjats som sexköpare. Nu befinner han sig än en gång i händelsernas centrum. Men den här gången är det hans dotter som spelar huvudrollen. Katarina Wennstam skriver spänning med hjärna, både underhållande och djupt angeläget.

Precis som i Smuts och Dödergök vill Katarina Wennstam sätta ljus på märkliga drag i både samhällsdebatt och kulturliv. Varför kan en man med uppenbart störda drag och en perverterad kvinnosyn bli tolererad, ja till och med uppburen, när han visar allt detta på en teaterscen? Varför filmas våldtäkter som vore det ett slags porr? Och varför är det fortfarande så fruktansvärt komiskt det där med att "tukta en argbigga"


Om Dödergök:

"Katarina Wennstam litar på sitt ämne och sitt ärende. Därför fungerar hennes roman, både som kritik och spänningsskapare." Svenska dagbladet

"Katarina Wennstam brinner. Hon brinner för de kvinnor som utsätts för övergrepp, av män såväl som av ett rättssystem som skuldbelägger brottsoffer." Arbetarbladet


Förlag: Albert Bonniers Förlag  Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck, Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker) 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789100123024  Antal sidor: 367 
Språk: Svenska     
Titel: Alfahannen  Författare: Katarina Wennstam  
Releasedatum: 2010-01-15  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 3
0%
0%
100%
0%
0%

Jag hade så gärna velat ge Katarina Wennstams nya bok ett högt betyg. Till skillnad från så många andra författare har hon verkligen något hon vill säga och oftast lyser hennes kunskaper från tidigare faktaböcker genom och bländar läsaren med en trovärdighet som få författare besitter. Men Alfahannen kan inte mäta sig med de tidigare böckerna i den fristående serien. Det blir alltför schablonmässigt och klyschigt och nästan lite larvigt. Det spelar ingen roll att Wennstam bemödar sig, när en romans till slut uppstår mellan två av bokens huvudpersoner är det så förutsäbart att man bara vill kasta iväg boken. Wennstam får ändå tre svaga plus för den här boken, men bara för att jag tror att hennes avsikt med boken är betydligt större än det färdiga resultatet. Men vill man ha en en stunds underhållning, en förutsägbar story med alldeles för platta personporträtt fungerar storyn finfint.

Bloggat om Alfahannen

Fler titlar med Katarina Wennstam

Visa alla