Freddie Mercury : den definitiva biografin

(Kartonnage)

Freddie Mercury : den definitiva biografin (Kartonnage)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

372 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Det här är tveklöst den definitiva biografin över Freddie Mercury. Lesley-Ann Jones är en hyllad brittisk rockjournalist och författare som varit med på många turnéer med Queen. Hon har under arbetet med boken haft tillgång till bandmedlemmarna och Freddies närmaste vänner - från barndomen till det bittra slutet. Så här 20 år efter hans död är det lättare för många att lätta på förlåten och berätta. Och minnas. Och sakna.

Resultatet av författarens gedigna arbete är ett fullödigt porträtt av en av rockens mest älskade och komplexa personer. Vi får följa Mercury från uppväxten på Zanzibar (han hade persiska rötter), de tidiga skolåren i Indien, till London och bildandet av Queen, den legendariska spelningen på Live Aid-galan 1985, hans omtalade promiskuitet - med både kvinnor och män - och de sista eländiga åren som aids-sjuk. Han avled 1991.

Mercury skrev några av bandets mest kända låtar, till exempel ”Bohemian Rhapsody”, ”We Are the Champions” och ”Crazy Little Thing Called Love”. Det var till stor del tack vare Mercury som Queen blev ett av världens mest populära band under 1970-, 1980- och 1990-talen. Han hade en alldeles speciell scennärvaro och ett gripande sätt att få publiken att sjunga med. Och hade en röst som kunde nå väldigt höga oktaver och toner som de flesta bara kunde nå i falsett. He will rock you!
Förlag: Norstedts  Kategori: Memoarer & Biografier, Europa, Historia, Musik övrigt 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Kartonnage 
ISBN: 9789113040882  Antal sidor: 411 
Språk: Svenska     
Titel: Freddie Mercury : den definitiva biografin  Författare: Lesley-Ann Jones  
Releasedatum: 2012-04-25  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Översättare: Ulf Gyllenhak
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Freddie Mercury : den definitiva biografin

Fler titlar med Lesley-Ann Jones

Visa alla