Det socialpsykologiska perspektivet

(Häftad)

Det socialpsykologiska perspektivet (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

324 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

Den sociologiska socialpsykologin har vuxit fram som en reaktion på psykologisk socialpsykologi men också på traditionell, strukturorienterad, sociologi. I denna bok presenteras för första gången på svenska en extensiv och samlad redogörelse för den sociologiska socialpsykologins portalfigurer – deras biografier, idévärldar och begreppsbildningar. Efter att ha positionerat den sociologiska socialpsykologin behandlas i tur och ordning George Herbert Mead, Johan Asplund, Erich Fromm, Erik Homburger Erikson, Erving Goffman, Harold Garfinkel, Jean-Paul Sartre, Jonathan Potter och Judith Butler. Därefter summeras de enskilda bidragen med avsikten att fördjupa förståelsen av ett socialpsykologiskt perspektiv på människan.

I boken varvas teoretiska resonemang med konkreta exempel och under framställningens gång möter man som läsare många av vår tids frågor kring identitet, frihet, könsförtryck, utbrändhet, meningssökande och utanförskap. Boken vänder sig främst till studerande inom samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen, men kan även vara av intresse för den samhällsintresserade allmänheten.

Antologier kan vara brokiga. Denna presentation av socialpsykologi är sällsynt väl integrerad trots många författare. Texterna förstår människan som social varelse. Det är behövligt i en tid när de nya neurologiska fynden dominerar starkt. Boken är värd en stor spridning var helst socialpsykologi presenteras.

Lars-Erik Berg, professor i socialpsykologi vid Högskolan i Skövde

Förlag: Studentlitteratur  Kategori: Sociologi 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789144053707  Antal sidor: 258 
Språk: Svenska     
Titel: Det socialpsykologiska perspektivet  Författare: Lennart E. H. Räterlinck, Sverre Wide, David Redmalm, Marcus Persson, Elin Thunman, Tomas Kumlin, Clara Iversen  
Releasedatum: 2011-01-20  Serie:  
Upplaga:  
Redaktör: Jonas Stier, Jonas Lindblom
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Det socialpsykologiska perspektivet

Fler titlar med Marcus Persson

Visa alla