Only young twice : historien om Europe

(Pocket)

Only young twice : historien om Europe (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

50 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 14 kr

"Kling är kung!"
SVT Gomorron

Få svenska rockband kan mäta sig med Europes framgångar. Totalt har Europe sålt över 20 miljoner album över hela världen. I slutet av 80-talet turnerade de med Def Leppard, spelade med Bon Jovi och Skid Row och sålde miljontals skivor även i USA.

I Only young twice skildrar Mattias Kling resan från den stökiga starten i stockholmsförorten Upplands Väsby i slutet av 70-talet, via succén med The Final Countdown 1986 och vidare in i rockhistorien. Här får vi ta del av framgångssagan men också bandets svårigheter med dålig rådgivning och stora ekonomiska problem. Vi tas även med på resan tillbaka mot toppen och ut på en lång comebackturné och flera livespelningar.

Mattias Kling är hårdrockskribent på Aftonbladet och har följt Europe under flera decennier. Med boken följer även ett unikt bildmaterial signerat Michael Johansson som följt bandet ur kameravinkeln ända sedan de vilda väsbydagarna.

"Jag tror att väldigt få svenskar egentligen begriper hur stora Europe egentligen var när de stod på toppen av sin karriär ... Rent innehållsmässigt är det här alltså en guldklimp!"
Bedårande Böcker

"Boken har väckt min nyfikenhet på Europe så till den milda grad att jag hoppas att jag snart får en ny chans att se dem live. Om du är ett Europefan så kommer du att gilla den här boken. Om du inte är ett Europefan innan du börjar läsa boken så finns det en god chans att du i alla fall blir nyfiken på bandet efter att ha läst den här boken!"
UNT.se

"Läs boken, lyssna på Superstitious, som fortfarande är något av det bästa de gjort, och inse att bandet faktiskt var riktigt, riktigt stora."
dagensbok.com
Förlag: Pocketförlaget  Kategori: Europa, Musikstilar, Musik övrigt 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789186969288  Antal sidor: 397 
Språk: Svenska     
Titel: Only young twice : historien om Europe  Författare: Mattias Kling  
Releasedatum: 2012-05-23  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 2
0%
0%
0%
100%
0%

Alla i min generation har väl ett förhållande till Europe, kanske ville man själv ha skrivt introt till The final countdown, kanske dansade man tryckare till Carrie. Här är boken som berättar om gruppens uppgång och fall. På många sätt är historien väldigt detaljerad och gillar man Europe så tror jag att man kan finna mycket fakta och rolig info här. Men för alla som inte är stora fans i botten så blir boken rätt långdragen, jag bryr mig inte så himla mycket om de olika ekonomiska knipor som gruppen råkar ut för utan hade hellre läst mer biografi om de olika medlemmarna. Som läsare kastas man också fram och tillbaka mellan läsningen om Europe och John Norums utveckling på ett ganska ostrukturerat sätt. Men sämst i boken är tveklöst alla onödigt halvsnuskiga inlägg av Anders Tengner, något som drar ner betyget rejält.

Bloggat om Only young twice : historien om Europe

Fler titlar med Mattias Kling

Visa alla