Avig Maria

(Ljudbok CD-bok)

Avig Maria (Ljudbok CD-bok)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

237 kr

Beräknad leveranstid:  2-5 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

Efterlängtad ny bok efter framgångssagan Dyngkåt och hur helig som helst”Jag tror på förlåtelse. Jag tror på att kärlek är svaret på det mesta. Jag tror att igenkänning och humor ofta är det som förlöser oss. Och när du skrattar känner jag mig inte ensam för jag ser att du är som jag. Jag älskar det som är roligt och sorgligt. Fult och fint. Jag tänker aldrig välja. Ofta har jag blivit kallad överkänslig, men tänk om det är den som kallat mig så som faktiskt är underkänslig?

Den här boken heter Avig Maria. Morsan. Madonnan. Horan. Kvinnan. Människan. Går genom fulrum och finrum. Ibland naken, ibland jävligt påklädd. Den heliga Marian med tröjan ut och in som smygröker i fönstret när ungarna somnat, som vänder på strumpan så ingen på det viktiga mötet ska se att det gått maskor. Som går in i väggen och försöker ta för sig lite av luften i ett rum fullt av roliga män.

Men jag är ingen psykolog, jag har fullt upp med mig själv. Så vänta dig inga klokheter. Eller tips om hur man får ihop sitt livspussel. (Livspussel = Modernt uttryck skapat av stressade nutidsmänniskor. Betydelse: tusen dåligt sågade bitar som ska bli en stor grå elefant. Och jag får inte ens ihop till elefantjävelns röv!)”

Mia Skäringers förra bok Dyngkåt och hur helig som helst blev en stor framgång som hittills sålts i över 200 000 exemplar, och showen med samma namn har gjort succé landet runt. Med sin unika mix av humor och allvar, ärlighet och mod, har Mia hittat sin egen nisch. Nu kommer en ny samling av hennes bästa texter: krönikor från tidskriften Yourlife och delar ur bloggen. Roliga och sorgliga, alltid berörande.


Om Dyngkåt och hur helig som helst

”Mötet mellan humor och allvar funkar fantastiskt. Och hon gör det med en penna som i många stycken är rent litterär, där hon pendlar mellan stenhård vardagsrealism och bombastiskt pretentiösa poesiexplosioner.”
Corren

”Skäringer har ett patos, men det känns inte påklistrat. Den sköna morsan döljer också en utomjording med reptilhjärna, en exanorektiker och en fd utbränd. Och – inte minst – en stilist.”
Expressen


Förlag: Bokförlaget Forum  Kategori: Memoarer & Biografier, Litteraturvetenskap 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Ljudbok CD-bok 
ISBN: 9789174331370  Antal sidor:  
Språk: Svenska     
Titel: Avig Maria  Författare: Mia Skäringer  
Releasedatum: 2011-11-02  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Uppläsare: Mia Skäringer
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 3
0%
0%
100%
0%
0%

Jag har inte läst Mia Skäringers succé "Dyngkåt och hur helig som helst". Jag har inte sett Solsidan och jag har endast hört henne på radio vid några tillfällen. Så med andra ord vet jag knappt vem Mia Skäringer är och hade därför ingen uppfattning eller tanke kring boken innan jag började läsa. Det jag fastnade för var den underfundiga titeln. Den tilltalade mig.

Skäringer skriver både roligt och sorgsamt om vart annat och ibland samtidigt. Humorn bygger mycket på igenkänningsfaktorn och känner man inte igen säg blir det inte vidare kul men gör man det får man sig ett och annat gott skratt. Några gånger är boken också tänkvärd.

Boken är utlämnande vilket definitivt kräver mod av författaren. Jag beundrar Skäringers mycket nakna och ärliga skildring av sig själv och sitt liv.

På www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.

Bloggat om Avig Maria

Fler titlar med Mia Skäringer

Visa alla