Närhet och distans - Kvalitativa metoder i samhällsvetenskap

(Häftad)

Närhet och distans - Kvalitativa metoder i samhällsvetenskap (Häftad)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

278 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

Kvalitativa forskningsmetoder är centrala i samhällsvetenskapen. I denna praktiskt inriktade bok om kvalita-tiv metod tar författaren upp frågor kring observation, fältarbete, intervjuer och textanalys. När är kvalitativa metoder lämpliga, och hur åstadkommer man en väl genomförd studie? Boken behandlar frågor om hur man analyserar och tolkar kvalitativa data, och ger läsaren vägledning i hur man strukturerar och skriver en kvali-tativ forskningsrapport.

Närhet och distans är praktiskt inriktad och ger råd och idéer. Författaren behandlar viktiga vetenskapliga frågor på ett systematiskt sätt, men skriver samtidigt engagerat och utan högtidligheter. Språket är därför enkelt och rakt på sak. Läsaren får ta del av många metodologiska och forskningsetiska avvägningar och konkreta exempel. I denna fjärde upplaga har hela texten genomgått en grundlig revidering. Mer material och fördjupande resonemang har tillkommit, bland annat om typologier, rapportskrivande, forskningsetik och kvalitetskriterier för kvalitativ forskning.

Boken, som används på många universitet i hela Norden, är mycket användbar i främst samhällsvetenskapli-ga metodkurser på grundnivå. Den lämpar sig också som komplement på högre nivåer.

Fjärde upplagan

Förlag: Studentlitteratur AB  Kategori: Samhällsvetenskap 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Häftad 
ISBN: 9789144048253  Antal sidor: 191 
Språk: Svenska     
Titel: Närhet och distans - Kvalitativa metoder i samhällsvetenskap  Författare: Pål Repstad, Guttorm Fløistad, Knut Kjeldstadli, David O'gorman  
Releasedatum: 2007-10-08  Serie:  
Upplaga:  
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Bloggat om Närhet och distans - Kvalitativa metoder i samhällsvetenskap

Fler titlar med Pål Repstad

Visa alla