Springfloden

(Inbunden)

Springfloden (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

330 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.

Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.

2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.

Cilla och Rolf Börjlind är de hyllade författarna bakom Graven och Morden.


Förlag: Norstedts  Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789113041681  Antal sidor: 442 
Språk: Svenska     
Titel: Springfloden  Författare: Rolf Börjlind, Cilla Börjlind  
Releasedatum: 2012-08-09  Serie: Rönning/Stilton 
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 4
0%
100%
0%
0%
0%

Cilla och Rolf Börjlind har mest gjorts sig kända som manusförfattare till flera serier på tv, bland annat den välgjorda Graven med Kjell Bergqvist i huvudrollen. Nu kommer deras bok Springfloden ut. Persongalleriet i boken känns lite udda och nyskapande men handlingen drivs snabbt på, ibland känns det kanske lite hafsigt - boken hoppar oväntat fram och tillbaka, men spänningsfaktorn är oväntat hög merparten av tiden och man fattar tycke för flera av personerna genom de ovanligt bra personporträtten. Jag tycker att Cilla och Rolf Börjlind har skrivit en av årets bästa deckare! Så, har du inte läst den än, har du en bra och välkomponerad historia framför dig!

Bloggat om Springfloden

Fler titlar med Rolf Börjlind

Visa alla