Kast med liten kniv

(Inbunden)

Kast med liten kniv (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

192 kr

Beräknad leveranstid:  2-6 arbetsdagar

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Frakt: fr. 0 kr

Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt
NU: Jonas bor med fru och barn utanför Göteborg. Det går bra för firman och han hinner vara både engagerad pappa och idrottstränare. Allt är i det närmaste perfekt. Tills en sen natt då han råkar få höra ett samtal. Efter det är ingenting sig likt. Smärtan från det förflutna dyker upp igen med dubbel kraft.

DÅ: Han hänger med halvkriminella kompisar, stämplas som mindre vetande i skolan och blir nertryckt hemma av sin smarta storasyster. Den enda han kan vara sig själv med är Rebecka, som inte bryr sig om vad andra tycker och tänker. En dag händer det ofattbara och hela tillvaron kastas omkull. Efter det stänger han dörren om sig själv och kastar knivar i väggen medan tiden passerar.

Nu håller allt som hans liv är uppbyggt kring återigen på att rämna. Kanske måste han göra upp med det gamla för att en dag kunna leva fullt ut?

Kast med liten kniv är en roman om bagaget som vi alla går och bär på, om en frånvarande vuxenvärld, men också om vänskap och kärlek. Som alltid i Sara Kadefors romaner blandas ljus och svärta, berättat med stor skärpa.


SARA KADEFORS har tidigare utkommit med romanerna Fågelbovägen 32 och Borta bäst som båda mottagits med fina recensioner och nått ut till en stor läsekrets.
Hon har dessutom skrivit flera böcker för barn och ungdomar, bland annat Sandor slash Ida som belönades med Augustpriset 2001.
Sara Kadefors skriver även dramatik för TV, radio, film och teater.


Elise Karlsson på Svenska Dagbladet menar att det är ett porträtt som griper tag i läsaren och skriver att Kadefors är en författare man känner sig trygg med: Kadefors har en förmåga att ladda varje scen, så att det som skulle kunna bli segt framåtsläpande prosa i andras händer blir medryckande i hennes.


Eva-Lotta Hultén på Göteborgs-Posten ser en trovärdig skildring av vuxenlivet där: Sara Kadefors styrka är hennes mycket skarpa blick för det sociala spelet och för alla identitetsmarkörer vi använder oss av. Dialoger, miljöer och karaktärer är trovärdiga


Jacob Carlander på Östgöta Correspondenten gillar kontrasterna mellan ljust och svart, samt humor och allvar: Hon rör sig hemtamt mellan tonåringens kaotiska värld och det vuxna medelklasslivet med sina fasader. Far mellan yta och djup. Han ser boken som fängslande, men att den också lockar till tankar om våra egna liv.
Förlag: Piratförlaget  Kategori: Allmän skönlitteratur 
Beräknad leveranstid: 2-6 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789164203991  Antal sidor: 319 
Språk: Svenska     
Titel: Kast med liten kniv  Författare: Sara Kadefors  
Releasedatum: 2012-08-30  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 3
0%
0%
100%
0%
0%

Tidigare vuxenböcker av Sara Kadefors har präglats av en sakfråga som legat i bakgrunden av historien och där författaren oftast på ett bra sätt lyckats föra fram en ståndpunkt i sin berättelse. Så är det inte i den här boken, här möter vi Jonas, både som barn och som vuxen och vartannat kapitel ägnas åt den vuxnes perspektiv, vartannat åt barnets. Jag tycker att det fungerar fint, Kadefors har alltsedan boken Sandor slash Ida alltid skildrat ungdomar bra. Vissa delar av boken känns dock en smula orealistiska, skildringen av Jonas gäng känns ganska klyschig, likaså hans lama föräldrar, men äktheten är desto större i relationen till Rebecka. Tyvärr hinner inte relationen fördjupas, vilket berättelsen tappar på. Jag gillar heller inte skildringen av den vuxne Jonas. Men i stort är Kast med liten kniv en helt okej bok som får ett godkänt betyg.

Bloggat om Kast med liten kniv

Fler titlar med Sara Kadefors

Visa alla