En bluffpilots bekännelse : Thomas Salmes 13 år i himlen

(Inbunden)

En bluffpilots bekännelse : Thomas Salmes 13 år i himlen (Inbunden)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

372 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Den fantastiska historien om Thomas Salme - den svenske piloten som flög internationellt i tretton år med ett förfalskat pilotcertifikat.

Thomas Salme (född 1969) växer upp i Stockholmsförorten Jordbro, spelar fotboll och hockey men drömmer om att bli pilot. När hans mamma dör i cancer ärver han en summa pengar och kan påbörja en utbildning för att få ett flygcertifikat, för ett mindre plan. För att bli pilot på riktigt krävs längre utbildning, fler flygtimmar och framför allt mer pengar. Det utgör dock inget hinder för Thomas, som börjar bluffa sig fram. Han studerar flygteknik på egen hand och pratar in sig på SAS Flight Academy, där det finns flygsimulatorer. Därifrån är steget inte långt från att förfalska ett trafikflygarcertifikat och på chans söka jobb som styrman för ett italienskt bolag. Och han får jobbet! En trettonårig karriär i cockpit tar sin början.

Men även sanndrömmar har sitt slut och den dag som Thomas länge fruktat kommer i slutet av mars 2010. Han befinner sig på Schiphols flygplats utanför Amsterdam och ska flyga till Ankara för det turkiska flygbolaget Corendon, men han anar oråd. Vid gaten står flygplatspolisen och väntar. Efter 10 000 flygtimmar och 700 000 passagerare tar ett osannolikt äventyr slut. Eller? Det är här berättelsen börjar. Den riktiga resan där verkligheten hinner ifatt både Thomas och den som har fått i uppdrag att skriva hans livs historia, journalisten Stefan Lövgren.

Historien om bluffpiloten Thomas Salme är fascinerande på många plan och handlar inte bara om hans högtflygande liv utan också om jakten på den perfekta storyn eller hur sökandet efter sanningen lätt blir en del av en annan lögn. Inget är vad det synes vara. Kan vi någonsin känna oss säkra när vi stiger på ett flygplan igen? "This is your Captain, Thomas Salme, speaking. Fasten your seatbelts, ready to take off in two minutes."
Förlag: Norstedts  Kategori: Memoarer & Biografier, Teknik 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789113037530  Antal sidor: 303 
Språk: Svenska     
Titel: En bluffpilots bekännelse : Thomas Salmes 13 år i himlen  Författare: Thomas Salme, Stefan Lövgren  
Releasedatum: 2012-05-25  Serie:  
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 2 Genomsnittsbetyg: 1,5
0%
0%
0%
50%
50%

Det här är historien om Thomas Salme som utgav sig för att vara pilot och lyckades arbeta i 13 år med ett förfalskat flygcertifikat. Men det är också Stefan Lövgrens historia som går ut på att gräva djupare i det Salme berättat. I början är det ändå rätt intressant, Salme framstår iofs som en riktigt osympatisk pratkvarn med sjukligt höga tankar om sig själv, sin (som han själv ser det) enorma dragningskraft på tjejer och sina stenåldersåsikter om bögar och kvinnor, men berättar ändå en fascinerande och spännande historia som lämnar mycket osagt. Det känns först lite konstigt när Stefan Lövgrens bryter av boken men ju mer man läser av det desto mer befogad känns hans medverkan. För vad är sant och vad är falskt - egentligen? Jag saknar mer info om hur Thomas Salme ser på den färdigskrivna boken, vad exakt han gör idag (om han överhuvudtaget är en smula betrodd som fotograf) osv. Men kanske är Lövgrens medverkan i boken det som behövdes för att ta ner den flygande pajasen på jorden?

Provläs recensionen på http://malinthewriter.wordpress.com/2012/07/02/en-bluffpilotsbekannelse-thomas-salmes-13-ar-i-himlen-thomas-salme-stefan-lovgren/

Bloggat om En bluffpilots bekännelse : Thomas Salmes 13 år i himlen

Fler titlar med Stefan Lövgren

Visa alla