Män som hatar kvinnor

(Pocket)

Män som hatar kvinnor (Pocket)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

51 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Denna produkt säljs av Adlibris.
Mer från Adlibris.

Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace.

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Stieg Larsson (1954-2004) var journalist. Han arbetade som chefredaktör på tidningen Expo från 1999, och tidigare som featurereporter på TT i många år. Han var en av de främsta experterna i världen på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser, och var flitigt anlitad som sådan."Män som hatar kvinnor framstår till slut som något av det mest gastkramande och välskrivna man kan läsa för tillfället; en roman av hög internationell kvalitet i genren."
Per Planhammar, Göteborgs-Posten

"Med Män som hatar kvinnor gör Stieg Larsson en mäktig debut som deckarförfattare. Han har ett avslappnat sätt att berätta på och går rakt på sak utan att för den skull förlora känslan i språket. Hans drivna stil tillsammans med bokens snillrika komposition gör det väldigt svårt att släcka sänglampan om kvällarna."
Mattias Gunnarsson, Eskilstuna-Kuriren

"En bok som gapar över mycket och sväljer hela stycket. Ett litet svenskt deckarmirakel."
Göran Pettersson, Borlänge Tidning

"Det var mycket, mycket länge sedan en svensk kriminalroman lyckades med konststycket att förstöra min nattsömn. Det gjorde Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Den är helt enkelt lysande."
Crister Enander, Sundsvalls Tidning
Förlag: Månpocket  Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck, Språk (inkl. lexikon, parlörer, ordböcker), Allmän skönlitteratur 
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar  Bandtyp: Pocket 
ISBN: 9789170013683  Antal sidor: 567 
Språk: Svenska     
Titel: Män som hatar kvinnor  Författare: Stieg Larsson  
Releasedatum: 2006-05-19  Serie: Millennium 
Upplaga:  
smakprov: Ja     
Antal recensioner: 2 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Jag gillar inte att läsa på svenska och jag gillar inte deckare... men den här fastnade jag totalt i! Fantastisk bok, skriven på ett väldigt personligt sätt. Varning: Om du börjar läsa den är risken stor att du fastnar i en sträckläsning! :-) Rekommenderas starkt.

/Helena

Suveränt bra

Bloggat om Män som hatar kvinnor

Fler titlar med Stieg Larsson

Visa alla