ANNONS
Din varukorg är tom
Lägger till i varukorgen...
Prisgaranti på kurslitteratur

Surströmming : en handbok

(Inbunden)

79 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Levereras av CDON.COM

Fraktklass A

En handbok surströmming En smal bok kan det tyckas, men tänk efter: känner du inte flera i din vänskapskrets som vurmar för denna syrade nordsvenska specialitet? Och är det inte så att de personer som äter surströmming på ett närmast religiöst övertygat sätt talar sig varma för delikatessen och vill värva fler till dess vänkrets? Här kommer äntligen en bok med fakta om en välkänd, kontroversiell men självklar del av vår husmanskost. En handbok surströmming är den bok som ger dig fakta om surströmmingen, dess historik och kulinariska bakgrund. Det är en handbok som, i vanlig ordning, hänger sig mer åt bakgrund och fakta än recept och kåserande. Därmed inte sagt att det inte är underhållande visste du till exempel att det finns paralleller mellan den gamla tsarryska armén och den syrade svenska strömmingen? Visste du att det är en myt att saltbrist orsakade surströmmingen? Och visste du att denna väletablerade konserv produktutvecklas än idag? I boken kan läsaren fördjupa sig såväl om historia som jäsning och sill-zoologi. Detta tillsammans med resereportage till några tillverkare, ett par favorit-recept och avslutningsvis några kärvänliga snaps-visetexter. Sammantaget en mycket läsvärd bok, för både sörlänningar som redan förstått poängen med surströmming, men även för skeptiska norrlänningar som behöver nya kunskaper om en av våra ursprungligaste maträtter. En handbok surströmming är en faktabok, som trots stort underhållningsvärde står långt ifrån det lätt bondkomiska skimmer som ofta omger denna äktsvenska delikatess. Denna bok ger läsaren kunskap om bakgrunden till det arv som lett fram till denna bit svensk husmanskost. Fredrik Ringblom är född och uppvuxen i surströmmingsland, i Ångermanland. Han har en bakgrund på olika restauranger i Ångermanland inklusive älvbåt, som stuveriarbetare, som tränindustriarbetare, som sjöman och som officer, passande nog bland annat i flottan. Fredrik Ringblom är sedan länge surströmmingsätare med många svullna burkar bakom sig, främst sedan tiden i nations-livet i Umeå och då speciellt i Ångermanlands Nation. Med denna merit och med drivkraft att berätta fakta, vetenskap och kulinarisk historia, lyckas han här putsa bort en hel del av den mer burleska stämpel som surströmmingen fått. Det till fördel för det intressanta mathistoriska arv som denna bit svensk husmanskost verkligen är.
Förlag: Stevali AB  Kategori: Kokböcker 
Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar  Bandtyp: Inbunden 
ISBN: 9789185329816  Antal sidor: 69 
Språk: Svenska     
Titel: Surströmming : en handbok  Författare: Fredrik Ringblom, Örjan Westerlund  
Redaktör:   Uppläsare:  
Översättare:   Releasedatum: 2009-05-22 
Upplaga: ISBN 10:  
Serie:      

Bloggat om Surströmming : en handbok

Fler titlar med Örjan Westerlund

Alla titlar med Örjan Westerlund

Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »