ANNONS
 Fri frakt vid köp över 1000 kr            Köp nu - betala i oktober
Kurslitteratur

LEGO

Varumärket LEGO® är en förkortning av de två danska orden "leg godt", som betyder "lek bra", vilket är både företagets namn och mål.

LEGO Gruppen är ett privatägt företag som har sitt säte i Billund i Danmark. Företaget ägs fortfarande av släktingar till Kirk Christiansen som grundade företaget 1932.

LEGO Gruppen brinner för barns kreativa utveckling genom lek och lärande. Företaget är uppbyggt kring den världsberömda LEGO klossen och erbjuder leksaker, upplevelser och utbildningsmaterial för barn i över 130 länder. LEGO Gruppen har cirka 8 000 anställda och är världens femte största tillverkare av lekmaterial.

Företaget har genomgått en otrolig utveckling under nästan 80 år – från en liten snickarverkstad till en modern och global verksamhet, som idag är världens femte största tillverkare av leksaker om man ser till försäljningen.

LEGO Gruppens syfte och vision är att inspirera barn att utforska och utmana sina egna kreativa möjligheter genom att erbjuda ett sortiment med högkvalitativa och roliga produkter som utgår från LEGO byggsystem. I barnens händer uppmuntrar LEGO produkter till en unik form av lek som är rolig, kreativ, uppslukande och utmanande – samtidigt.

Leken bidrar till barnens utveckling och ger dem den särskilda känslan av att ha skapat något. Några av de viktiga framtida färdigheter som barnen "automatiskt" utvecklar genom leken är: kreativ och strukturerad problemlösning, nyfikenhet och förställningsförmåga samt social kompetens och motorik. Att bygga med LEGO klossar handlar alltså om att "lära genom lek".

ANNONS