ANNONS
Fri frakt vid köp över 1000 kr           Köp nu – betala i april

A Royal Affair

DVD - Svenskt omslag

-60%

59 kr
Ord. pris 149 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Levereras av CDON.COM

Fraktklass A

Ingår i kampanj: 2 filmer för 99 kr
A ROYAL AFFAIR är historien om den engelska Prinsessan Caroline (ALICIA VIKANDER), som vid endast 15 års ålder blir bortgift med den schizofrene Kung Christian VII av Danmark. Hennes öde känns förutbestämt, när plötsligt ett mirakel inträffar i form av att kungens personlige och mycket charmerande psykiatriker, doktor John Struensee (MADS MIKKELSEN), anländer till hovet.

Caroline och John blir passionerat förälskade i varandra och inleder en förbjuden relation. John och Caroline delar varandras dröm om en bättre värld för folket och genom att utöva sitt gemensamma inflytande på kungen, lyckas de sakta men säkert ta över makten och införa radikala förändringar för landet.

Det är en delikat balansgång att hemlighålla det pågående triangeldramat för det nyfikna hovet. Kungen är ena stunden sjuk och svag, för att i andra stunder vara fullkomligt rasande och full av hat. Han är som en tickande bomb och det är endast en tidsfråga innan John och Carolines motståndare inom hovet ska lyckas vända kungen emot dem.
Ljud: Dolby Digital 5.1  Bild: 16:9 Widescreen, Widescreen (1.85:1), Anamorfisk 
Språk: Danska  Längd (min): 137 
Text: Danska, Finska, Svenska  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Drama, Dansk film  Releasedatum: 2012-11-28 
Originaltitel: En kongelig affære  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Nikolaj Arcel   Åldersgräns: 11 år 
Inspelningsår: 2012     
Skådespelare: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe Følsgaard, David Dencik, Søren Malling, Trine Dyrholm   Extramaterial:  
Antal recensioner: 5 Genomsnittsbetyg: 4,6
60%
40%
0%
0%
0%

A royal Agadir är en riktigt bra film, jag gillade den mycket!

Underbar och intressant film, bra skadespelare och av vackra historiska miljöer.Filmen följer det historiska skeendet ganska noga och den tyske livläkaren Stroense, spelas utmärkt av Mads Mikkelsen.

Hade mycket höga förväntningar på en storproduktion om Struensee, och de infriades (nästan), men överträffande i några andra avseenden. Mikkelsen, Vikander och framförallt, får man säga, Følsgaard gör djupa och mycket bra rollprestationer. Miljöer och kostymering är snudd på Oscarsklass, fastän stämningen, gråmulen och ödesdiger bidrar till en melankolisk känsla som går med i hand med filmens teman. Manuset är välskrivet, handlingen rapp men mild, och när den plötsligt tagit slut så har mer än två timmar förflutit med hast och perfektion. Möjligen har jag sett för mycket i den här genrén (framförallt The Tudors) som lyckas beröra ännu mer i vissa stunder, framförallt vad gäller musik, foto och intensitet, medan A Royal Affair bibehåller viss dokumentär återhållsamhet (möjligen ett nordiskt fenomen) vilket samtidigt bidrar till att sätta sig in i det älskande parets synvinklar. Borde ha blivit en påkostad TV-serie med mer bombatiskt soundtrack (inte minst fler fiolstråkar när det dystra slutet närmar sig), men vidrör fortfarande perfektion. Spännande och gripande! B-)

en riktigt bra film

Spännande från början till slut! Baseras på en sann historia.


Försäkringsvillkor

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Delbetalning

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »