Drive

DVD - Nordiskt omslag

Drive (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Ingår i kampanj: 2 filmer för 99 kr
En stuntförare från Hollywood drömmer om att slå sig fram på de professionella racingbanorna. Samtidigt som han frilansar som förare i den kriminella världen retar han upp några av Los Angeles farligaste män. Det finns bara ett sätt för honom att överleva, att göra det som han är bäst på - köra snabbt!
Ljud: Dolby Digital 2.0  Bild: Widescreen (2.40:1) 
Språk: Engelska  Längd (min): 100 
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Drama, Thriller, Crime  Releasedatum: 2012-03-21 
Originaltitel: Drive  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Nicolas Winding Refn   Åldersgräns: Barnförbjuden 
Inspelningsår: 2011     
Skådespelare: Ryan Gosling, Christina Hendricks, Carey Mulligan, Ron Perlman, Bryan Cranston, Oscar Isaac, Albert Brooks   Extramaterial:  
Antal recensioner: 5 Genomsnittsbetyg: 4,8
80%
20%
0%
0%
0%

Asbra!

En annorlunda film, tyst och långsamma dialoger. Snygg film. Inte det bästa slutet men helt klart värd att se, den ger eftertanke åt tittaren.

Otroligt bra film! Bra handling, och spännande!

No Country for Old Men, i stadsmiljö.

Den namnlöse och tystlåtne Driver (Ryan Gosling; Crazy Stupid Love) jobbar som bilmekaniker och till och från som stuntförare vid olika filminspelningar. Nattetid extraknäcker han som "gettaway-driver" åt ett varierande klientel av tjuvar. När han gör en körning åt fel sorts människor slutar det med att han får ett pris på sitt huvud. På samma gång har han fått upp ögonen för sin granne Irene (Carey Mulligan; Wall Street 2) som nu riskerar att hamna i mitten av alltihop.

Stilren, vacker och fängslande. Man kan nästintill ta på stämningen. Varenda replik är omsorgsfullt formulerad och varenda gest är noggrannt planerad. Drive är en närmare hypnotisk film som lägger lika stor kraft på dialoger som t.ex. när han går ner för en trappa. Det känns som lugnet före stormen, som uppladdningen innan slutstriden, hela filmen igenom!
Förväntar du dig en lättsam actionvåffla lär du bli besviken. Det är ingen Fast and the Furious-film what so ever. Det handlar förvånandsvärt lite om att han faktiskt kör en bil, snarare än konsekvenserna efter att han gjort det vid ett tillfälle tidigt i handlingen. När de väl kommer till en biljakt, missförstå mig rätt, vilket faktiskt händer då och då under filmen, håller dem sig till samma stämningsfulla tema som resten av filmen. Man känner spänningen och atmosfären, men de blir aldrig nån Hollywood-biljakt som slutar med kraschande polisbilar staplade uppochner på hög. Det du däremot kan räkna med är uppsjö av blodigt oförsvarligt våld, som egentligen inte alls passar in i filmen. Men vafan, de ska ju göra rätt för sin Rated R klassificering.

Tycker man om No Country For Old Men, kommer man garanterat tycka om Drive. Uppskattar man den sortens jive, vilket jag gör, kommer man sitta som i trans hela filmen igenom. Har man däremot svårt att uppskatta såna filmer kommer man förmodligen slänga in DVD'n i micron halvvägs in i filmen.

Läs hela recensionen, bland många andra, på http://dennisfilmblogg.blogspot.com/2011/12/drive.html

Bästa filmen som jag sett på väldigt länge! En av Ryan Gosings bästa roller ever.