Gökboet

DVD - Nordiskt omslag

Gökboet (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

GÖKBOET

Med Jack Nicholson i huvudrollen som frispråkige Randle P. McMurphy och Louise Fletcher som kyligt monstruösa syster Ratched, lyckades den här burleska, svidande och laddade filmatiseringen av Ken Keseys hyllade bestseller ta full pott år 1975 och vinna alla de fem viktigaste Oscar®statyetterna: Bästa film*, skådespelare (Nicholson), skådespelerska (Fletcher), regissör (Milos Forman) och bearbetat filmmanus*.

Ljud: Dolby Digital 5.1, Mono  Bild: 16:9 Widescreen, Widescreen (1.85:1) 
Språk: Engelska, Tyska, Spanska  Längd (min): 129 
Text: Kroatiska, Tjeckiska, Danska, Holländska, Engelska, Finska, Franska, Tyska, Grekiska, Hebreiska, Ungerska, Isländska, Italienska, Norska, Polska, Portugisiska, Spanska, Turkiska, Svenska, Engelska för hörselskadade  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Drama  Releasedatum: 2002-11-05 
Originaltitel: One Flew Over the Cuckoo's Nest - Special Edition  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Milos Forman   Åldersgräns: 15 år 
Inspelningsår: 1975     
Skådespelare: Brad Dourif, Christopher Lloyd, Danny DeVito, Jack Nicholson, Louise Fletcher, Sydney Lassick, Will Sampson, William Redfield   Extramaterial: - New 2001 Digital Transfer from Restored Elements
- Soundtrack Remastered in Dolby Digital 5.1 
Antal recensioner: 3 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Jag såg 'Gökkboet' när den kom på 70-talet och var då 15 år och tyckte att den var helt makalös. Har sedan dess sett om den 5-6 gånger, och tre av dessa har varit på bio. (Den gick i 15 år i sträck på biografen Grand i Stockholm. Ja, bara det.....) När jag såg den senast för ett par år sedan insåg jag till fullo vilket mästerverk det här är: en mångbottnad, komisk, tragisk och dramatisk historia som berättas och gestaltas fulländat in i minsta detalj och biroll. I huvudrollen gör Jack Nicholson en av sina bästa roller över huvud taget. För ett par år sedan visade en av mina vänner som är medielärare filmen för en grupp 16-17-åringar, som till en början protesterade vilt mot att behöva se en 'mossig 70-talsfilm'. Han bad dem ge filmen 15 minuter, och sedan skulle man bryta om de ville. Att bryta var det inte tal om, och efteråt tyckte man att det var den bästa film de sett...Ja, faktum är att många av de bästa amerikanska filmerna någonsin gjordes under 70-talet, t.ex. Gudfadern, Taxidriver och Gökboet, och det är ingen tillfällighet eftersom man då inte bara hade "fingret upp i luften" och "tänkte på stålarna". Lite kuriosa är att Michael Douglas producerat filmen, vilken i sin tur har haft en rätt hyfsad karriär som skådespelare.

Gökboet är ett klassiskt drama med svart komedi. Övertygande spel, man lever med huvudpersonerna och förstår deras situation och handlingar. DVD:n innehåller också en commentary med regissören och producenterna, fast man skulle förstås vilja höra Jack Nicholsons kommentarar!

En klassisk? The best one...