Oceans (Blu-ray+DVD)

Blu-ray - Svenskt omslag

Oceans (Blu-ray+DVD) (Blu-ray)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Ingår i kampanj: 2 filmer för 99 kr

I sex år arbetade den Oscarnominerade regissören Jacques Perrin och hans team på 50 olika platser i världen - alla under havsytan. Tolv produktionsteam filmade över 100 olika djurarter, i situationer och miljöer det tidigare inte varit möjligt att filma. Man fick helt enkelt uppfinna ny teknik och avancerad utrustning för att lyckas fånga det omöjliga på bioduken.

Ljud: Dolby Digital 5.1  Bild: 16:9 Widescreen, Anamorfisk 
Språk: Franska, Svenska  Längd (min):  
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Dokumentär, Jakt&friluftsliv  Releasedatum: 2011-03-02 
Originaltitel: Oceans (Blu-ray + DVD)  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud   Åldersgräns:  
Inspelningsår:      
Skådespelare:   Extramaterial:  
Antal recensioner: 4 Genomsnittsbetyg: 4,3
50%
25%
25%
0%
0%

Otroligt fina bilder. MEN - inte mycket prat. Man vill gärna att de ska berätta lite om de olika miljöerna och djurlivet.

Nja, bra men inte mer. Otroligt vackert filmad, men det känns lite som att titta på Planet Earth utan någon som säger något. Lite synd att man inte får veta så mycket om djuren man ser, och det korta budskapet mot slutet känns mest framtvingat. Med ett bättre manus hade det här kunnat bli grymt.

Normalt sett recenserar jag aldrig filmer utan bara spel och hårdvara. Men tänkte här vara lite motvals.

Vad filmen handlar om:

* Djur i havet, filmat i annorlunda dokumentärform med få dialoger. Mycket dialoger mellan djur och natur, det är svårt att förklara, kika själv. Det är fantastiskt.

Speciella drag i filmen:

* Häpnadsväckande ljud och ljudupptagningar, man kan höra en krabbas klo klappa ihop UNDER VATTEN(!), filmen blir fantastiskt mycket mer levande.
* Samt att detta är äkta 1080p bild utan specialeffekter utan visar allt som det är. Jag tappade allvarligt hakan när jag såg denna filmen.
* Visar många annorlunda situationer under vatten som man få gånger någonsin har skådat i ett endaste naturprogram eller i verkligheten, en av anledningarna att filmen tog 6 år att färdigställa.

Övrigt:

* Såg filmen med originalspråk, franska. Blev mer korrekt kändes det som. Finns svenskt berättarspråk också, vet inte vem som pratar men han låter stelare än vad en pinne ser ut att vara. Välj franskt tal och svensk undertext, mycket bättre. Det är ändå så få dialoger så man stör sig inte på det.

* Följer med en dvd-kopia. Perfekt att ge bort eller liknande.

Mitt råd är att köpa den här filmen, den är ett sånt litet ''måste'' i blu-ray samlingen. 49:- är ingenting att bråka om, du får ju dessutom en dvd-kopia på köpet!

...UNDERBAR!!! :'l
"du sa att det är en bra film, det här är inte bra(med tårar i ögat) " citat, min lilla syster, 7 år. och då hon menar att verkligheten inte är bra, och inte filmen, som är helt suverän och visar verkligheten i bästa möjliga sätt!