Ondskan

DVD - Svenskt omslag

Ondskan (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Ingår i kampanj: 2 filmer för 99 kr

16-årige Erik lever i ondskans och våldets grepp både i hemmet och på skolgården. När han relegeras från skolan kommer han till internatskolan Stjärnsberg. Det är Eriks sista chans att studera vidare och bryta med sitt tidigare liv. På Stjärnsberg hamnar han dock ur askan i elden. Där är ondskan satt i system förklädd till "kamratuppfostran".

Ett systematiskt och av skolan sanktionerat förtryck av de yngre eleverna utövas av de äldre eleverna. Kan man revoltera mot trakasserierna utan att bryta mot reglerna och riskera att relegeras från skolan?

Kan man behålla sin värdighet utan att dras in i den cirkel av våld och motvåld som hotar hans framtid? Ondskan är en berättelse om våldet och om vägen ut ur våldsspiralen ? men lika mycket om stark vänskap och spirande kärlek.

Ljud: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1  Bild: Widescreen (1.85:1), Anamorfisk 
Språk: Svenska  Längd (min): 108 
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Drama, Svensk, Trailer  Releasedatum: 2004-03-17 
Originaltitel: Ondskan  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Mikael Håfström   Åldersgräns: 11 år 
Inspelningsår: 2003     
Skådespelare: Andreas Wilson, Gustaf Skarsgård, Henrik Lundström, Jesper Salen, Johan Rabaeus, Kjell Bergqvist, Linda Gyllenberg, Marie Richardson   Extramaterial:

Commentary by Mikael Håfström and Andreas Wilson
- Sanningen bakom Ondskan (23 min)
- Bortklippta Scener (5 min)
- Samtal med Jan Guillou (35 min)

 
Antal recensioner: 1 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Jag brukar inte gilla Jan Guillous böcker, och jag brukar heller inte gilla filmatiseringarna av hans verk. Men just den här filmen fastnade jag för direkt. Filmen är till och med bättre än boken.

Skådespelarna gör ett väldigt bra jobb och handlingen är ju också väldigt bra. Det enda minuset är att filmen är en aning överdriven, men bortser man från detta så är det en väldigt bra film.