Rainman

DVD - Svenskt omslag

Rainman (DVD)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

59 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

"Min far har has kört i mig dig hela mitt liv", klagar Charlie Babbitt (Tom Cruise), en känslolös, självupptagen ung handlingsmänniska som har blivit lurad på hans tre miljoner dollararv. Nu är han kvar med endast hans fars sent prisbelönta rosor och en gammal Buick cabriolet från 1949, sen får Charlie snart veta ännu en överraskning – han har en bror som han inte viste att han hade.

Han finner sin autistiska bror, Raymond (Dustin Hoffman), på en institution, Charlie rövar bort honom i ett sista desperat försök att pressa ut något från hans pappas andel från familjen egendom. Men vad som börjar som en okänslosam resa genom landet utvecklas till en mystisk irrfärd av kärlek och själavslöjanden som Raymond tvingar Charlie att växa bortom gränserna av hans handikappade hjärta.

Dustin Hoffmans Oscarsvinnande porträttering av Raymond kan mycket väl bli höjdinsatsen av hans berömda karriär. Hans framträdande, och Barry Levinsons skickliga regissering gör Rain Man till "en av de bästa...en gripande, djup och kraftfull film" (Joel Siegel, ABC-TV).

Ljud: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround, Stereo  Bild: 16:9 Widescreen, Widescreen (1.85:1), EJ anamorfisk 
Språk: Engelska  Längd (min): 128 
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska  Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar 
Kategori: Drama  Releasedatum: 2000-11-15 
Originaltitel: Rain Man  Region: 2 (Europa) 
Regissör: Barry Levinson   Åldersgräns:  
Inspelningsår: 1988     
Skådespelare: Beth Grant, Bonnie Hunt, Dolan Dougherty, Dustin Hoffman, Gerald R. Molen, Jack Murdock, John-Michael Dougherty, Kim Robillard, Lucinda Jenney, Marshall Dougherty, Michael D. Roberts, Patrick Dougherty, Ralph Seymour, Tom Cruise, Valeria Golino   Extramaterial:

8-sidor samlarhäfte med en titt bakom kameran
- Scenval
- Original Biotrailer.

 
Antal recensioner: 9 Genomsnittsbetyg: 4,6
56%
44%
0%
0%
0%

Härlig film med Dustin Hoffman, filmmusiken är kanon den med!

"Rain man" är en klassiker från 80-talet. Svårt att glömma gestalterna, man lider med både Dustin Hoffman och Tom Crusie. Humorglimtarna är befriande. Bra musikscore. En film att se om flera gånger. (DVD:n innehåller flera kommentarspår med regissören eller manusförfattarna.)

Mycket bra. Kan ses flera gånger.

Mycket bra o sevärd film

Rainer Man berör, mycket sevärd film. Blir spännande att se den live i oktober.

Mycket bra film. Både Tom Cruise och Dustin Hoffman spelar fantastiskt bra. Även uppskattad av mina yngre barn. Synd att man inte kunde välja svenskt tal.

Rainman är en otroligt bra film och historia. Dustin Hoffman är som vanligt helt vidunderligt bra. Jag har aldrig sett honom göra en enda dålig rollprestation. Jag har sett massor och detta är en av hans bästa. Han är ett geni. Filmen är en Klockren Klassiker!!

En helt underbar film som går att se om flera gånger. Har höga förväntningar nu när den sätts upp i Stockholm på Rival. Nu med Jonas Karlsson och Robert Gustavsson i huvudrollerna. Måste nog se filmen en gång till innan jag ser den "live" :-)

En av Tom Crusie mer seriösare roller. Han är riktigt bra. Dustin Hoffman är ju nästan alltid på topp. Tragisk men rolig samtidigt. Man får en tankeställare emellanåt. Detta är en sån film man måste se nån gång i livet.