Headset för gaming

Ett bekvämt gamingheadset med bra sourroundljud och högkvalitativ mikrofon för chatt, är en smart och långsiktig investering för dig som vill förbättra din spelupplevelse och få större framgång i ditt onlinespelande. Hos oss på CDON.COM finner du det ultimata gamingheadsetet till ett riktigt bra pris. Läs mer i vår guide här nedan...

 

Olika typer av hörlurar

Olika modeller av gamingheadset har olika typer av hörlurar, och det är viktigt att kunna skilja dem åt.

Sluten design

Hörlurar med sluten design är utformade för att inte läcka ljud och är bra om du till exempel vill lyssna på hög musik utan att störa personer i din omgivning. Generellt genererar hörlurar med sluten design mer bas, som en bieffekt av att att ljudet ”stängs in”.

Öppen design

De hörlurar som har en öppen design är utformade så att den yttre delen av hörselkåpan inte täcks över helt utan exponeras mot omgivningen, samtidigt som själva elementet inte spelar direkt mot örat. Modellen ger en öppen och naturligare ljudbild med lite mer distans. Tänk dock på att hörlurar med öppen design läcker mycket ljud, och passar bäst för dig som sitter ensam och lyssnar.

Halvsluten/halvöppen design

Halvöppna hörlurar har element som ligger direkt mot örat men med en öppen kåpa. Det innebär att headsetet ofta ger en god basåtergivning med det omslutande högtalarelementet men ger samtidigt ett luftigt ljud med den öppna kåpan.


Trådlöst gamingheadset

Ett kabelförsett headsett har fördelen att du aldrig slipper oroa dig för att batteriet tar slut mitt i en match, och det minimerar också risken för yttre störningar. Trådlösa hörlurar är däremot en smart lösning för dig som gärna går upp och rör dig i rummet, eller som vill använda ditt headset till mobilen eller en TV, då kablar ofta är i vägen. Väljer du ett trådlöst gamingheadset i den övre prisklassen tillkommer ofta en löstagbar kabel för att erbjuda dig det bästa av två värdar.


Mikrofon

Använder du ofta chattprogram med röstfunktion är en bra mikrofon extra viktigt. En hög ljudkvalitét och minimalt med brus är eftersträvansvärt. Många headset har även en löstagbar mikrofon som kan vara smidigt.


Anslutning

Ha koll på vilken anslutning som headsetet eventuellt använder. De mest förekommande typerna är 3,5 millimeter och USB. Hörlurar med USB underlättar anslutning och du behöver inte använda ett dedikerat ljudkort. Väljer du ett gamingheadset med 3,5 millimeters kontakten kan du få ett riktigt bra ljud med ett ordentligt ljudkort, och du kan även enkelt använda hörlurarna till mobila enheter och andra produkter som inte stödjer USB.