Operativsystem

Ett operativsystem är den programvara som underlättar och låter dig kommunicera med datorn genom att utgöra länken mellan datorns maskinvara och till exempel de program du vill använda på din dator. Operativsystemet kan ses som dators ”grundlag” då det bestämmer hur program och användare får tillgång till datorns olika delar. Vi på CDON.COM erbjuder dig prisvärda operativsystem, som du kan läsa mer om i vår guide...

Windows 10

Windows 7

Windows 7 (2009), är ett operativsystem för persondatorer, avsett för både hemmabruk och arbete, på så väl stationära datorer, laptops och surfplattor. Tillskillnad från Windows 7 föregångare, Windows Vista har operativsystemet ett uppdaterat grafiskt användargränssnitt med ett nytt aktivitetsfält som kallas ”Superbar”, ett nytt system för hemnätverk som kallas ”HomeGroup” och även förbättringar i prestandan. Windows 7 är därför mer användarcentrerat en sina föregångare, har smartare funktioner för touch och skrivigenkänning samt förbättrad hastighet vid uppstart.


Windows 8

Windows 8 (2012) är efterföljaren till Windows 7 och liksom sina föregångare är operativsystemet för persondatorer. Windows 8 är ett operativsystem som fokuserar på appar med en snygg startskärmslösning, synkroniseringar och uppdateringar i realtid. Operativsystemet erbjuder molnlagring och sömlösa uppdateringar med ett enkelt gränssnitt. I startvyn kan du bläddra mellan nyligen använda program, justera inställningar och dela innehåll - smarta funktioner som gör operativsystemet användarvänligt, särskilt om du använder en touchscreen av något slag.


Windows 10

Windows 10 (2015) är efterföljaren till Windows 8.1. Syftet med Windows 10, som är en kombination av de starka sidorna i Windows 8 och Windows 7, är bland annat att åstadkomma en gemensam plattform till operativsystemet för Microsofts PC-datorer, Windows Phone och Xbox One. Windows 10 har flera smarta förbättringar som till exempel;
  • Bättre spelupplevelser, då Windows 10 är utformat och anpassad till en rad olika populära spel. Operativsystemet möjliggör så att du enkelt kan spela och ansluta till andra spelare med Xbox One och Windows 10-enheter.
  • Förbättrad webbläsare med ett helt nytt utseende där du kan göra anteckningar på vilken webbsida som helst och dela med vänner.
  • Inbyggda apparna som fungerar på alla dina enheter, som till exempel OneDrive, Kartor eller E-post.