Songs For Daddy (Album)

Johnson Jill

Songs For Daddy (Album)
Tipsa en vän

Tipsa en vän

-60%

59 kr
Ord. pris 149 kr

Beräknad leveranstid:  1-3 arbetsdagar

Säljs av CDON.COM

Denna produkt tillhör och levereras av CDON.COM.

Frakt: 29 kr

Det är ingen tvekan om att Jill Johnson är Sveriges okrönta countrydrottning, men här tar Jill Johnson ett steg åt sidan från countrymusiken med ett American Songbook-album! Ett album som är en hyllning till Jills pappa som har stöttat henne under hela hennes karriär.

Efter Jills framgångar som sångerska, musiker och låtskrivare och då inte minst inom countrymusiken, med den hyllade SVT-serien "Jills veranda" och med succéshowen "Jill" på Börsen under våren 2014, väljer Jill att prova att något för henne helt nytt; att spela in amerikanska klassiker från 20-talet och framåt. Standards som är arrangerade för storband och stråkar av arrangören och musikern Anders Berglund.

Jill och Anders har pratat om att göra den här skivan ihop i flera år, men inte förrän nu har tiden varit rätt. Anders tog Jill under sina vingar för 15 år sedan, efter att de hade jobbat ihop under Melodifestivalen 1998 och har presenterat Jill för storband, symfoniorkestrar och bjudit in till samarbeten med musiker som t ex Putte Wickman och Svante Thuresson.

- "Songs For Daddy" är en hyllningsskiva till min pappa som varit en stor inspirationskälla under min karriär. Hans kärlek till "the American songbook" och jazzen har funnits med mig sedan jag var barn och jag har länge lovat honom att jag någon gång ska spela in en storbandsplatta. Sånger från förr med artister som Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Ray Charles och Dean Martin. Jag bestämde mig för att göra skivan nu eftersom jag gör ett storbandsmedley i krogshowen "JILL" och för att jag vill att pappa ska vara med om den!

På "Songs For Daddy" finns den mycket personliga och nyskrivna låten "No Other Daddy But You", som Jill skrev tillsammans med sina låtskrivarkollegor i Nashville tidigare i år. Men den innehåller också klassiker som Fly Me To The Moon, Everybody Loves Somebody, Moon River och Hallelujah I Just Love Him So och även en storbandsversion av hennes stora hit Crazy In Love.

"Songs For Daddy" är en hyllning till Jills pappa Tommy, men också en kärleksförklaring till all den fantastiska musik Jill har fått med sig från sitt barndomshem!


 • 1

  Crazy In Love

 • 2

  Hallelujah I Love Him So

 • 3

  Fly Me To The Moon

 • 4

  Moon River

 • 5

  Something's Gotta Give

 • 6

  That's Life

 • 7

  Love Is Here To Stay

 • 8

  The Very Thought Of You

 • 9

  No Other Daddy But You

 • 10

  After You've Gone

 • 11

  Everybody Loves Somebody

 • 12

  I Can't Give You Anything But Love

Artist: Johnson Jill   Titel: Songs For Daddy 
Label: Lionheart Re  Bolag: MSE - Musikservice (Musik) 
Mediatyp: Album  Releasedatum: 2014-10-22 
Beräknad leveranstid: 1-3 arbetsdagar  Katalognummer: UNI-LHICD -0171  
EAN: 7320470190999    
Antal recensioner: 4 Genomsnittsbetyg: 5
100%
0%
0%
0%
0%

Jill J har en sensuell röst och sjunger låtarna ur The American Songbook med en härlig känsla. Bra att hennes pappa uppmuntrade henne att sjunga denna typ av storbandsjass på
hennes album "Songs for Daddy", Hoppas hon fortsättermed fler album i samma gengre.
Betyg 5 stjärnor!

Songs for Daddy är en fullträff. Härliga tolkningar av Jill.

Hon har en riktigt bra röst för sina sånger

Riktigt vasst, Jill !

Trad.musik, men riktigt bra framfört av Jill och storbandet med musiker som hittat det där riktiga amerikanska stuket. Storspel/sång !! En 4,8-taggare !
/ Roger Lemming

Relaterade produkter

Fler titlar med Johnson Jill

Visa alla