Barnvagnar

Hos oss på CDON hittar du en mängd olika barnvagnar från en rad populära tillverkare som exempelvis Baby Merc, Rialto och Fyn Duo som finns i flera olika modeller och färger. Läs mer...

Vilken barnvagn ska man välja? 

Att hitta rätt i barnvagnsdjungeln är inte alltid det lättaste, speciellt om det är första gången du ska köpa en ny barnvagn. Ska den ha tre eller fyra hjul? Bör man välja en kombinerad ligg- och sittvagn eller bara en variant? Det finns med andra ord en hel del faktorer att tänka på innan du bestämmer dig för vilken barnvagn du ska köpa och därför är det extra viktigt att först och främst tänka på vad just du och din familj har för behov. 

Liggvagnar

Under den första tiden med en nyfödd är det bra att ha tillgång till en bra liggvagn, mest för att spädbarnet har ett stort behov av att sova mycket och ännu inte har lärt sig att sitta upp. Gemensamt för de flesta liggvagnar är att de har en praktisk och ombonad liggdel som skyddar mot vind, regn och sol. En liggvagn brukar fungera bra fram till dess att barnet är cirka 6-9 månader gammal.

Sittvagnar

En enklare sittvagn är perfekt om du som föräldrar är ute och rör på dig mycket tillsammans med dina barn som har hunnit bli lite äldre, men som ändå uppskattar att vila upp sig några minuter i vagnen när ni varit ute en stund och lekt.

Kombinerade ligg- och sittvagnar

De enklaste liggvagnarna kan dessvärre inte användas under en längre period, utan när barnet är mellan ett halvt och ett år brukar han/hon vilja sätta sig upp och då är det bra om du har en vagn som fungerar bra även för det ändamålet.

En så kallad duovagn kommer med två delar som fästs i samma chassi. Fördelen med detta är att den ena funktionen inte stör den andra utan du kan enkelt växla mellan liggande och stående och på så vis få två separata vagnar i en och samma produkt.  Det finns också en vagn som påminner om duovagnen som kallas för kombivagn och som har liknade funktioner där den stora fördelen är att man enkelt kan ta bort liften ur vagnen och bära barnet separat.