Tillbaka till toppen
Dagens deals

Bli medlem idag!

Barfotakvinnan

1 / 1

Barfotakvinnan

Scholastique Mukasonga

249 kr
" Barfotakvinnan  är en av de allra mest ömsinta hyllningar till en mamma som jag läst." Henric Tiselius i Borås Tidning Barfotakvinnan  är Scholastique Mukasongas självbiografiska berättelse om sin mamma, som var en av de närmare en miljon mä
  • Allmän skönlitteratur
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Scholastique Mukasonga
Läs mer

"Barfotakvinnan är en av de allra mest ömsinta hyllningar till en mamma som jag läst." Henric Tiselius i Borås Tidning

Barfotakvinnan är Scholastique Mukasongas självbiografiska berättelse om sin mamma, som var en av de närmare en miljon mäniskor som dog under folkmordet på tutsierna i Rwanda 1994. Stora delar av Mukasongas släkt mördades, däribland hennes far och mor och fem av hennes syskon. Mukasongas stora sorg är att moderns kropp aldrig återfunnits, så att hon och hennes syster aldrig kunde ge henne den svepning som modern önskat.

I episod efter episod målar Mukasonga upp en levande bild av en saknad människa, en förlorad barndom och en utplånad kultur. Mukasongas klara, poetiska språk har hämtat inspiration från den muntliga berättartradition som hon växte upp med. Det är en både djupt personlig och allmängiltig berättelse om livet och döden.

"Med meningar lika vackra som behärskade räddar Mukasonga en miljon själar från det kollektiva begreppet folkmord och återför dem som mänskliga individer." Zadie Smith

Scholastique Mukasonga (född 1956 i Rwanda) debu­terade som författare 2006. Hon undkom själv folkmordet genom att fly till Burundi och sedan vidare till Frankrike, där hennes mission sedan dess varit att vittna och berätta om det som hände.

Maria Björkman är en av våra främsta översättare från franskan. Hon har översatt författare som Nina Bouraoui och Annie Ernaux och tagit emot såväl Jacques Outin-priset som Stiftelsen Natur & Kulturs översättarpris.

Genre Allmän skönlitteratur
Format Bok
EAN 9789188903167
Publisher Bokförlaget Tranan
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789188903167
Läromedel 0
Storlek 150
Författare Scholastique Mukasonga
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner