Inget är bara för män

, , m.fl. (Pocket)

Inget är bara för män
Tipsa en vän
39 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  3-7 arbetsdagar

Säljs av Adlibris 4,1 / 5 med 22598 betyg.

Totalbetyg 4,1 / 5
Leveranstid 3,9 / 5
Emballeringskvalitet 4,3 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Inget är bara för män handlar om kvinnorna, de som var minst lika många som männen under de där första dagarna, men som sen marginaliserades allt mer. Kapitlen skildrar engagerat det dagliga livet av kamp och oro med stort inkännande.

För arbetet med boken engagerade Silc förlag Kairo-baserade journalisten Mia Gröndahl som sedan kontaktade sju egyptiska och sju svenska journalister för att bäst kunna ge en egyptisk berättelse till en svensk publik. Många av skribenterna är kända och erkända för sin skicklighet, antingen i Sverige, i Egypten eller både och. Några är yngre förmågor. Tillsammans har de hämtat berättelser ifrån det egyptiska samhällets alla hörn. Här finns berättelser om kristna kopter, om muslimer, om mödrar, om döttrar. Det är aktivister, advokater och helt vanliga människor som försöker bygga en bättre framtid i ett land som snabbt kastas ifrån det ena maktcentrets grepp till det andra.

Ifrån baksidan:

Egypten brukar kallas för Världens Moder. Här lever närmare 50 miljoner kvinnor som bär samhället på sina axlar. Tacken för allt kvinnoslit är diskriminering, förtryck och mer arbete. När den arabiska våren nådde Egypten kämpade kvinnorna sida vid sida med männen, många blev skadade och flera dog. Tahrir hatta Tahrir! Tahrir ända till befrielsen! Ropade kvinnorna i demonstrationerna som fram till Mubaraks fall. Två efter revolutionen är friheten fortfarande en dröm. Likaså kraven på social rättvisa och bröd. Men tiden går inte att vrida tillbaka och kvinnorna är på väg.

Kairobosatta journalisten Mia Gröndahl har bjudit in egyptiska och svenska författare till boken Inget är bara för män. Tillsammans ger de oss unika berättelser från Tahrirtorget, slummen i Kairo, Nilens bördiga fält, öknens oaser och de obarmhärtiga stenbrotten i mellanegypten. Vi möter kämpar ifrån revolutionen, Tahrirtorgets aktivister och fältläkare. Här finns kvinnogruppen vid Nilen som vägrar könsstympa sina döttrar. Och de många vardagshjältarna, som i sitt dagliga liv slår in den ena kilen efter den andra i förtryckets mur. Eller helt enkelt bara klarar av den svåra konsten att överleva i Um al-Dounia, Världens Moder.
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: SILC Förlag Kategori: Litteraturvetenskap, Afrika, Samhällsvetenskap
Beräknad leveranstid: 3-7 arbetsdagar Bandtyp: Pocket
ISBN: 9789197983303 Antal sidor: 179
Språk: Svenska
Titel: Inget är bara för män Författare: Mia Gröndahl, Samia Bakry, Angie Balata, Katja Bexar, Hanan Elbadawi, Nafisa Elsabagh, Bitte Hammargren, Amira Howeidy, Helena Hägglund, Sofia Häggman, Karima Kamal, Dalia Sedrak, Hanna Sistek, Cecilia Uddén, Hanna Younes
Releasedatum: 2013-03-26 Upplaga:
Serie:
Redaktör: Mia Gröndahl
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 74 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 68 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 57 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 41 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »