Tillbaka till toppen
Budbäraren

1 / 1

Budbäraren

Lois Lowry

172 kr
"Skrämmande aktuell." Ingrid Bossedal, Göteborgs Posten "Spänning ända till den sista hjärtskärande sidan." Hazel Rochman, Booklist "En tankeväckande och gripande berättelse." Publishers Weekly Föräldralösa Matt bor i en fredlig by där de svag
  • Skönlitteratur barn och ungdom
  • Bok
  • Inbunden
  • Svenska
  • Lois Lowry
Läs mer

"Skrämmande aktuell." Ingrid Bossedal, Göteborgs Posten


"Spänning ända till den sista hjärtskärande sidan." Hazel Rochman, Booklist


"En tankeväckande och gripande berättelse." Publishers Weekly


Föräldralösa Matt bor i en fredlig by där de svaga och sjuka tas om hand och gränserna är öppna. Människor flyr hit från förtryck och förföljelse. Matts bästa vän Kira bor på andra sidan skogen i ett samhälle där hon valt att stanna, trots dess auktoritära regim. Matt har rollen som byns budbärare, en uppgift som kräver mod och osjälviskhet. Men klimatet hårdnar även i hans by. Röster höjs för att bygga en mur som håller främligar ute. Samtidigt tätnar skogen och blir en ogenomtränglig och livsfarlig plats. Matt måste göra en allra sista resa. Han måste hämra Kira.


En tankeväckande framtidsdystopi, brännande aktuell i ett Europa där gränser stängs och intolernas frodas. Budbäraren är tredje delen i en serie om fyra titlar.


?Lois Lowry är född 1937 i Honolulu, Hawaii och uppvuxen i New York. Hon har skrivit mer än trettio böcker för barn och unga och har i sitt hemland USA belönats med många litterära priser.

Skrämmande aktuell.

Ingrid Bossedal, Göteborgs Posten
Genre Skönlitteratur barn och ungdom
Format Bok
EAN 9789127144521
Publisher Natur & Kultur Allmänlitteratur
Bindning Inbunden
Språk Svenska
ISBN 9789127144521
Läromedel 0
Serie Kvartett
Storlek 190
Författare Lois Lowry
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner