Tillbaka till toppen
Dagens deals

Till produkterna

C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris 9789198330076

1 / 1

C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris 9789198330076

319 kr
C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris lär först ut grunderna i C-programmering så att vi har en stabil grund att stå på. Denna del vänder sig mot de som är nya på C-programmering eller för de som behöver fräscha upp sina C-kunskaper. Däreft
Läs mer
C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris lär först ut grunderna i C-programmering så att vi har en stabil grund att stå på. Denna del vänder sig mot de som är nya på C-programmering eller för de som behöver fräscha upp sina C-kunskaper. Därefter börjar vi att programmera alltmer mot Unixsystem med hjälp av bland annat systemanrop. Vi lär oss att skapa och använda demoner, standard input- och output, filrättigheter, FIFO, processhantering, make-filer, meddelandeköer med mera. Vi får också lära oss hur man kopplar samman flera program med hjälp av rörledningar och skalskript. Mot slutet av boken tittar vi på hur man använder felsökningsverktyg som GDB, LLDB och Valgrind.

Grundtanken med boken är att du som läsare bara ska behöva en enda bok för att komma igång att utveckla program och verktyg för Unixsystem. Boken är uppbyggd på devisen att lära genom exempel. I boken finns över 180 exempelprogram, både stora och små. Efter varje kapitel finns dessutom övningsuppgifter, så att du som läsare ska kunna arbeta med boken på egen hand.

I denna tredje utgåva har stora delar skrivits om för att göra boken mer lättläst, relevant och uppdaterad. Bland annat har kapitlet om IPC utökats till att även innefatta Unix-sockets. Ett helt kapitel om TCP/IP programmering har också lagts till. En del förbättringar har också gjorts av exempelprogrammen i boken.

Jack-Benny Persson har många års erfarenhet av främst Linux- och FreeBSD-system, men också av programmering. Han har tidigare skrivit flera böcker om bland annat Python, C, Linux och Docker. Han har studerat elektronik, nätverk, Linux, säkerhet och journalistiskt skrivande. Han driver idag CyberInfo Sverige där han även arbetar som Linuxkonsult.

Titel: C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris
ISBN: 9789198330076
Bandtyp: Häftad
Språk: Svenska
Upptäck mer inom Böcker
0
Bli den första att skriva en recension

Det finns inga recensioner