Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Stjärnstoft

Till kassan

Se även

Stjärnstoft

(0)
Skriv en recension

Bok

Christina Säll

199 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    2-5 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Litteraturvetenskap
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Christina Säll
I april 2016 utkommer Christina Säll-Thuressons diktsamling STJÄRNSTOFT på Akfeo Förlag.Barnets ensamhet och dess många frågor inför tillvaron är ett av flera teman som genomsyrar boken liksom relationen med hennes pappa och rädslan för att bli övergiven. Glimtar från barndomen blandas med den mogna kvinnans upplevelser av vänskap, kärlek, glädje, uppbrott, sorgen inombords, konflikter och försoning, stunderna vid stranden, i Paris. Eller vardagliga händelser som fastnat i minnet, som när mormor gjorde äppelmos. I en ­filosofisk betraktelse skildras trauman och lyckostunder som formar ett liv. Naturupplevelser vävs ibland in eller skapar egna metaforer som i dikten Höstglöd:
Daggen i det bleka gräset ler
med slutna ögon
De dova stegen
för länge sedan försvunna
rasslar i löven
Dikterna är ofta uppbyggda som scener där den yttre världens händelser och rekvisita möter den inre monologen i ett samspel. De har en fin rytm som anpassas till texten och de lämpar sig väl för högläsning. En diktsamling som tål att läsas flera gånger och med ett innehåll som läsaren kan knyta an till utgående från egna livserfarenheter.
Boken har en vacker framsida där en ensam flicka står på ängen i natten och kastar upp stjärnor mot himlen från sitt förkläde. Bilden är gjord av Jenny Magnusson, som också illustrerat fem av dikterna.
Christina Säll är skådespelare, regissör och bosatt i Linköping. Hon har flerårig erfarenhet av barn- och ungdomsteater och har arbetat med egen produktion av barnteater i radion och som dramalärare. Christina Säll har också producerat och regisserat sommarteatrar och fick ABF:s Kulturpris 1999.
Genre:
Litteraturvetenskap
Format:
Bok
EAN:
9789197796514
Publisher:
Akfeo förlag
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789197796514
Läromedel:
0
Storlek:
62
Författare:
Christina Säll

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>