Hälsofrämjande tandvård

, (Häftad)

Hälsofrämjande tandvård
Tipsa en vän
262 kr
Spara i ny önskelista
Du måste välja en storlek innan du kan lägga varan i varukorgen.

Beräknad leveranstid:  2-5 arbetsdagar

Frakt: fr. 0 kr

Säljs av Adlibris 4,2 / 5 med 18117 betyg.

Totalbetyg 4,2 / 5
Leveranstid 4,1 / 5
Emballeringskvalitet 4,4 / 5
Mer från Adlibris Adlibris är en samarbetspartner på CDON Marketplace. Betyg lämnas av kunder som har handlat hos Adlibris, och bedöms på leveranshastighet samt hur väl varan var paketerad.
Bli medlem i CDON+ och köp denna produkt fraktfritt

Dagligen behandlas patienter med skadade tänder och förlorad stödjevävnad trots att grunderna till god tandhälsa är välkända sedan decennier. För individen handlar det om oåterkalleliga skador med  känslomässiga och ekonomiska konsekvenser. Det ställer också höga krav på samhälle och vårdinsatser. Att arbeta hälsofrämjande kräver att vi fokuserar mer på det friska och tar tillvara patientens inre motivation till att leva hälsosamt. Det kräver också att vi förstår hur man behandlar de stora folksjukdomarna i munnen på ett sådant sätt att patienten får ett naturligt ansvar för sin egen sjukdom.

Boken Hälsofrämjande tandvård vänder sig till all personal inom tandvården och kan även användas som kurslitteratur inom tandvårdsutbildningarna. Med många konkreta exempel får läsaren ta del av nyckelfaktorer för en hälsofrämjande kommunikation i tandvården. Rekommendationerna i boken grundar sig bland annat på nationella riktlinjer för vuxentandvård och nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder.

Om författarna
Karin Sjögren är odont. dr. i cariologi, kommunikatör och lärare i motiverande samtalsmetod och har varit tandläkare i 20 år. Hon driver också filmbolaget Hälsofrämjande film.

Claes Virdeborn är specialist i parodontologi. Han har många års erfarenhet som tandläkare, lärare och studierektor på Tandvårdshögskolan i Malmö. Han ger utbildningar i parodontologi och kommunikation.

Röster om boken
"Hälsofrämjande tandvård är en imponerande sammanställning kring ett område som alltför ofta negligeras. Boken har en varm och engagerad ton som visar på proffsighet och bred kunskap. Den måste bli en bästsäljare. Detta är ett alldeles utomordentligt material, genomtänkt. Jag kan inte tänka mig att en skrift med höga ambitioner, som den här, kring ett utomordentligt viktigt ämne skulle kunna göras bättre."
Edgar Borgenhammar, professor em Hälso- och sjukvårdadministration vid Nordiska hälsovårdhögskolan

"Detta är en bok jag önskar att alla som har med patienter att göra får läsa och njuta av. Så glada och friska våra patienter skulle bli, och så stolta vi inom professionen skulle bli över vårt goda arbete. Tänk om den funnits när jag gick på käftis! Så mycket lättare jobbet hade blivit, och så många minor man sluppit springa på! En riktigt feel-good klok-bok! Grattis du blivande läsare!"
Lena Sjöberg, tandläkare och ordförande i tandvård mot tobak

"Bokens författare har båda lång erfarenhet från tandvården, vilket tydligt speglas i boken med många kliniska patientpresentationer. Boken är välskriven och logiskt uppbyggd, den berör samtliga yrkesgrupper i tandvårdsteamet. Budskapet med boken är tydligt och den förmedlar många verktyg, för att teamet ska kunna jobba ännu mer mot hälsofrämjande tandvård. Kommer säkert läsa boken igen, rekommenderar den både som utbildningsmaterial och som inspiration till det vardagliga arbetet i tandvården."
Annelie Lönnblad, tandhygienist

"Boken handlar om den innersta kärnan av det vi sysslar med - hälsa och att kommunicera hälsa. Författarna talar till läsaren genom hela boken. Språk och innehåll andas omtänksamhet och respekt. De lever ju som de lär! Illustrationerna är klockrena."
Håkan Lönnbark, tandläkare

Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Gothia Kategori: Medicin
Beräknad leveranstid: 2-5 arbetsdagar Bandtyp: Häftad
ISBN: 9789172058811 Antal sidor: 131
Språk: Svenska
Titel: Hälsofrämjande tandvård Författare: Karin Sjögren, Claes Virdeborn
Releasedatum: 2013-04-16 Upplaga:
Serie:
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 0 Genomsnittsbetyg: 0
0%
0%
0%
0%
0%

Operatör
Vilken operatör du vill beställa, tex Tele2.

Typ av abonnemnag
Nytt abonnemang - Om du vill ha ett nytt telefonnummer.
Portering - Byta operatör och behålla ditt nuvarande telefonnummer. Ditt nuvarande abonnemang får inte ha bindningstid kvar.
Förlängning - Bind om ditt abonnemang inom samma operatör och behålla ditt telefonnummer. Det får vara maximalt tre månader kvar av din bindningstid.
Konvertering - Gör om ditt kontantkort till ett abonnemang inom samma operatör.

Abonnemangsform
Den abonnemangsform du vill ha. Se här intill för aktuell prisinformation.

Bindningstid
Hur länge du vill binda ditt abonnemang. Tänk på att du inte kommer kunna säga upp avtalet förrän bindningstiden löpt ut.

Förhöjd månadskostnad
Hur mycket du vill ha i månadskostnad utöver ordinarie abonnemangsavgift. Tex om ditt abonnemang kostar 49kr/månad och du förhöjer med 100kr/mån kommer din totala månadsavgift att bli 149kr/mån.

 

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 148 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 105 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 75 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 49 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »