Tillbaka till toppen

Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Ur Kalmar läns historia : Sevede härad

Till kassan

Se även

Ur Kalmar läns historia : Sevede härad

(0)
Skriv en recension

Bok

Daniel Johnsson

274 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    8-16 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Historia
  • Bok
  • Inbunden
  • Swedish
  • Daniel Johnsson
Vem var det som mördade bonden Jon Jönsson i Vennebjörke 1714? På väg hem från Vimmerby slog någon ner honom och krossade huvudskålen med ett kraftfullt slag. Kroppen hittades först långt senare liggandes i vattnet vid åbron...Detta är bara ett av många fall från Sevede härad under 1600- och 1700-talen som tas upp i boken. Sevede härads domböcker döljer många spännande och stundtals mycket tragiska livsöden. Vi kommer tätt inpå de vanliga människorna som sällan beskrivs mer än som allmogen i historieböckerna.Boken ger en god inblick i vilka livsvillkor som våra förfäder hade förr i tiden, hur stark kyrkans makt var, hur lätt grannarna hade att vittna mot varandra vid tinget, tron på det övernaturliga som var skrämmande verklighet och lagarna som förbjöd något så naturligt som sex mellan icke gifta personer. Läs om våld, dråp, mord, barnamord och stölder, brott som kunde leda till en dödsdom och avrättning vid Skillingarums galgbacke. Boken tar även upp flera fall av trolldom, när personer stått anklagade för att ha utövat magi eller varit i tjänst hos både skogsrået och självaste satan. Läs även om tyranniska husbönder, tragiska självmord och stråtrövare som levde fredlösa i skogarna.Blev du häktad kunde du bli förd till Kalmar slottsfängelse i väntan på nästa häradsting. Boken tar upp slottets fängelsehistoria och ger insikt i hur fasansfullt livet kunde vara inspärrad i det fuktdrypande, mörka och iskalla fängelset. Med halvgalna medfångar, själviska fångvaktare, undermålig mat, ohyra och smittsamma sjukdomar var det inte säkert man överlevde...
Genre:
Historia
Format:
Bok
EAN:
9789178512485
Publisher:
BoD
Bindning:
Inbunden
Språk:
Swedish
ISBN:
9789178512485
Läromedel:
0
Storlek:
349
Författare:
Daniel Johnsson

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Om du misstänker att ett pris felaktigt har ändrats innan eller under Black friday-kampanjen får du gärna vara vår Prishjälte och rapportera detta till oss här.
Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.