Det som inte dödar oss - Millennium 4

(Inbunden)

Det som inte dödar oss - Millennium 4
Tipsa en vän
216 kr Tillfälligt slut

Säljs av Adlibris

Aktivera bevakning genom att fylla i din e-postadress nedan och klicka på 'Bevaka'. Vi meddelar dig när produkten går att beställa.

Det har gått 10 år sedan Stieg Larssons Män som hatar kvinnor släpptes. Nu kommer David Lagercrantz Det som inte dödar oss som är den fjärde boken om tidningen Millennium, Mikael Blomkvist och, inte minst, Lisbeth Salander.

Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.

"Lisbeth Salander mår utmärkt i nya storyn"
SR Kulturnytt

"Nya Millennium är skicklig och respektfull"
DN

"Lagercrantz har skrivit en thriller som är kompetent och underhållande i sin egen rätt."
SvD

" ... den handlar lite grann om att hitta nya drömmar och ett nytt hopp när de gamla har tagit slut, och det är lite grann ett arv som förvaltas rätt bra.
" Ulrika Milles, Kulturnyheterna

"Rest easy, Lisbeth Salander fans — our punk hacker heroine is in good hands. /.../ Lagercrantz's real triumph is the care with which he handles Salander, whose vengeful, unsettling demeanor could easily become a caricature of Larsson's original creation. With Spider's Web, Lagercrantz manages to get further under her skin and deepen her backstory, revealing more about her tragic upbringing and abusive father (a criminal kingpin). 4 stars out of four"
USA Today

"Lagercrantz demonstrates an instinctive feel for the world Larsson created and for his two unconventional gumshoes."
The New York Times Fyra frågor till David Lagercrantz

Vad gjorde att du tackade ja till uppdraget att skriva Millennium 4?
För att jag inte kunde motstå det. Sedan Zlatanboken har jag fått en ständig ström av anbud på böcker, men jag har haft svårt att tända på något av dem. När den här idén presenterades och jag hämtat mig från den första chocken, trampade jag igång som en tävlingshäst.

Vad har varit svårast, respektive roligast?
Intrigbygget har varit svårast. Stieg Larsson var en mästare på att skapa komplexa berättelser med många trådar, och det var något jag ville leva upp till. Men det var å andra sidan också det roligaste. Att värka fram berättelsen och känna hur detaljerna föll på plats har varit fantastiskt kul.

Vad tycker du utmärker Stieg Larssons stil?
Den är saklig och okonstlad. Men det finns något journalistiskt auktoritativt hos honom. Jag fattade tidigt att det bara skulle bli patetiskt om jag försökte härma honom. Jag skriver min egen prosa.

Är det samma karaktärer som i Stieg Larssons böcker?
O ja, vi har Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander förstås. Och så Erika Berger, Jan Bublanski och hans närmaste medarbetare Sonja Modig. Vi har den hopplöse polisen Hans Faste, Plague i Hackerrepubliken, och många andra. Men vi har också en del nya; Ed the Ned till exempel, säkerhetsansvarig på NSA i Maryland. Och Frans Balder, svensk professor i datavetenskap som flyttat hem från Silicon Valley, och så Gabriella Grane, den skarpa överklassflickan som har hamnat på Säpo.
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Förlag: Norstedts Kategori: Deckare, thrillers, spänning och skräck
Beräknad leveranstid: 3-6 arbetsdagar Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9789113060736 Antal sidor: 504
Språk: Svenska
Titel: Det som inte dödar oss - Millennium 4 Författare: David Lagercrantz
Releasedatum: 2015-08-28 Upplaga:
Serie: Millennium
Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt.
Antal recensioner: 6 Genomsnittsbetyg: 2,7
0%
33%
33%
0%
33%

Mest hjälpsamma positiva recension

Anna

Jag gillade boken. Den börjar spännande och man får veta mer om Lisbeth. Jag är nöjd med slutet. Nån gång är boken lite seg... Men säg en bok som är perfekt för alla!

Vs.

Mest hjälpsamma kritiska recension

Veronica

Bedrövligt dålig.

Jag gillade boken. Den börjar spännande och man får veta mer om Lisbeth. Jag är nöjd med slutet. Nån gång är boken lite seg... Men säg en bok som är perfekt för alla!

Bedrövligt dålig.

Tyvärr tyckte jag den var usel.

"Det som inte dödar oss" är helt klart läsvärd men den har inte riktigt samma udd som de första böckerna. Med tanke på att det är en annan författare tycker jag ändå att man lyckats hyfsat med karaktärerna.

Kan tyvärr inte skriva varken negativt eller positivt eftersom jag köpte den för att ge bort i födelsedagspresent. Vederbörande önskade sig denna och har inte sagt något negativt så därför tror jag den utföll till belåtenhet.

Det relativt låga betyget grundar sig på de svaga gestaltningarna där Lagercrantz kunnat modifiera karaktärerna generellt. Istället blir dialogerna utdragna och förklaringarna till vad som händer, lämnar inte mycket till läsarens fantasi.
Dock, en underhållande och lättläst bok om du läst de föregående böckerna i serien. Annars dras betyget ner ytterligare ett snäpp.
Språkmässigt hanterar författaren allt med klass.
/Skrivpedagog May-Louise Andersson

Försäkringsvillkor

  • Reparation eller ersättningsprodukt med motsvarande prestanda.
  • Ersättning för skador som uppstått genom en plötslig och oförutsedd yttre händelse t ex tappskada, krosskada, fukt/vatten, blixtnedslag/åska/överspänning.
  • Ersättning för funktionsfel som inte ersätts av garanti eller reklamationsrätt.
  • För mobiltelefon är självrisken 195 kr vid skada. För övriga produkter gäller försäkringen utan självrisk.

Läs fullständiga försäkringsvillkor

För och efterköpsinformation

}

Tipsa en vän

Delbetala

Denna produkt kan delbetalas med följande alternativ:

  • 133 kr /mån - 3 mån, 0% ränta (95 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 98 kr /mån - 6 mån, 0% ränta (195 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 72 kr /mån - 12 mån, 0% ränta (295 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)
  • 48 kr /mån - 36 mån, 9.95% ränta (395 kr uppläggningsavgift, 29 kr aviavgift)

Kostnadsberäkningen inkluderar ej uppläggnings- och aviavgift.

Välj Delbetalning som alternativ i kassan.

Mer information »