Nordens största marknadsplats

Leveranser nära dig

Hos oss kan alla göra en bra deal

Trygg ehandel sedan 1999

Produkten har lagts till i varukorgen
product image

Förskolan barns första skola

Till kassan

Se även

Förskolan barns första skola

(0)
Skriv en recension

Bok

Anette Emilson, Annika Elm Fristorp, Camilla Björklund, Camilla Öhberg, Elisabeth Björklund, Elisabeth Doverborg, Jan Rodin, Lise-Lotte Bjervås, Roger Säljö, Siv Anstett, Siv Benn, Ulla Mauritzson

252 kr
Tryggt köp

- Handla säkert på CDON. Läs mer

  • Beräknad leveranstid
    1-3 arbetsdagar
  • Säljs och skickas av Adlibris
  • Högre utbildningar
  • Bok
  • Häftad
  • Swedish
  • Anette Emilson, Annika Elm Fristorp, Camilla Björklund, Camilla Öhberg, Elisabeth Björklund, Elisabeth Doverborg, Jan Rodin, Lise-Lotte Bjervås, Roger Säljö, Siv Anstett, Siv Benn, Ulla Mauritzson
Syftet med denna bok är att visa på att förskolan är barns första skola. Boken tar fasta på de oändliga möjligheter att lära och utvecklas som förskolan erbjuder små barn. Författarna poängterar samtidigt att pedagogens agerande är centralt för barns lärande och delaktighet i denna första skola.
Utifrån den komplexa verklighet som förskolan utgör belyses olika frågeställningar relaterade till förskolans läroplan. Basen är den teoretiska grund som vi här kallar den relationella, och som innebär att barn, vuxna, sammanhang, tid och rum alla är integrerade delar i lärandets helhet. Kommunikationens betydelse för små barns lärande löper som en röd tråd genom hela boken.
Inledningsvis diskuteras de utmaningar som dagens pedagoger i förskolan står inför: förhållandet mellan individ och kollektiv, vad den barnsyn pedagoger bär med sig betyder för det dagliga arbetet, vad det innebär att arbeta mot ett mål samt vad ett lustfyllt lärande i förskolan kan betyda. Tidsenliga begrepp som barncentrering och det kompetenta barnet problematiseras. Dokumentation framhålls som ett sätt för barn att upptäcka lärande och för pedagoger att upptäcka lärandeprocessen. Vidare behandlas barns begynnande problemlösning, naturvetenskap som innehåll samt kommunikationens roll i leken.
Boken är avsedd för grundutbildning och fortbildning av lärare som arbetar med barn i förskoleåldern. Vår förhoppning är att den ska inspirera till diskussion om lärandets relationella karaktär och de konsekvenser ett sådant synsätt kan få för den pedagogiska verksamheten.
Genre:
Högre utbildningar
Format:
Bok
EAN:
9789144042220
Publisher:
Studentlitteratur AB
Bindning:
Häftad
Språk:
Swedish
ISBN:
9789144042220
Läromedel:
0
Storlek:
200
Författare:
Anette Emilson
Annika Elm Fristorp
Camilla Björklund
Camilla Öhberg
Elisabeth Björklund
Elisabeth Doverborg
Jan Rodin
Lise-Lotte Bjervås
Roger Säljö
Siv Anstett
Siv Benn
Ulla Mauritzson

0.0

Baserat på  0 recensioner

Visa fler recensioner (-5)

Vi har just nu stängt chatten men maila oss gärna istället Vi försöker besvara alla mail inom 24 h och du kontaktar oss via mail här.
>